Acer Aspire AO725-C6Cbb

Acest nebook Acer Aspire AO725-C6Cbb e unul de 11.6 inci și deci e puțin mai mare decât unul obișnuit dar acest lucru presupune și o rezoluție mai mare. Se poate observa că are un design destul de reușit și care e puțin diferit față de modelele anterioare. Culorile sunt bine alese, iar albastrul acestui model e plăcut și nu unul prea țipător. Există și o alternativă pe negru însă negrul e cam plictisitor. Se adresează celor care vor un gadget portabil cu autonomie mare și performanțe decente. Vine chiar și cu port USB 3.0 care e ideal dacă doriți să vă instalați Windows 7 de pe un stick de memorie 3.0. Instalarea sa va face destul de rapid și pentru vizionare de filme vă puteți lua un TV sau monitor deoarece are ieșirile video necesare. AO725-C6Cbb are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Din lateral
Așa arată

Specificații tehnice

Procesorul său AMD C-60 de 1 GHz e unul cu două nuclee și deci oferă o viteză de procesare decentă. Chiar dacă are o placă video mai bună cu memorie de 256 MB – Radeon HD 6290. Ecranul său HD are o diagonală de 11.6 inci, deci e numai bun pentru vizionare de filme 720p. Memoria RAM de 2GB e mai mult decât suficientă și e ideală pentru un sistem de operare ca Windows 7. Dacă considerați că nu e suficientă, o puteți schimba cu una de 4GB.

HDD-ul său e de 320 GB care e cam dezamăgitor pentru un model din 2012. Însă un HDD extern poate fi soluția pe viitor. La capitolele multimedia, porturi și comunicații are card reader, o cameră web HD, difuzoare stereo, HDMI, USBuri, HDMI, WLAN etc. Deci are atât USBuri 2.0 cât și 3.0, iar portul HDMI e tot mai frecvent pe aceste gadgeturi. Autonomia de funcționare e mult mai mare decât  a unui laptop și poate să ajungă chiar și la 6 ore.

Greutatea sa e șie foarte bună și e de circa 1.2 kilograme. Deci cântărește pe jumătate cât un laptop.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: îmi place noul design, performanțe decente, USB 3.0, ecran HD și memorie RAM 2GB.

Minusuri: hard mic.

Concluzie

Acest Aspire One 725-C6Cbb e recomandarea mea pentru cei care nu vor un model mare deoarece e greu de transportat ci unul modest dar performant. Nu e o alegere bună dacă că plac jocurile deoarece procesorul are o frecvență scăzută și de aceea ar trebui să vă îndreptați către unul cu placă dedicată.

Te-ar mai putea interesa