Acer Aspire AN515-31-56Z7, laptop gaming seria Nitro 5

Laptopul de gaming Acer Aspire AN515-31-56Z7 face parte din cunoscuta seria Nitro 5 care e similară la unele aspecte cu seria V Nitro. Combinația de culori negru cu roșu sugerează faptul că e vorba de un laptop de gaming, dar și acest segment e unul variat, astfel că veți găsi modele mai accesibile și altele foarte scumpe. Aceste tipuri de laptopuri sunt tot mai căutate deoarece tot mai mulți utilizatori apreciază portabilitatea unui laptop. Chiar dacă nu are componente tipice pentru gaming (procesor HQ și placa video GTX), are un hardware ceva mai eficient și aproape la fel de performant.

Se poate observa că e un laptop special care merită toată atenția și care nu costă mult. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Cu siguranță, un procesor Intel Core i7 se descurcă ceva mai bine în jocuri, dar depinde și de preferințe sau pretenții. Aș putea spune că acest laptop e ideal pentru uz multimedia, dar și pentru taskuri zilnice. Tot mai multe laptopuri au imagine 1080p, tastatură iluminată și porturi destul de diversificate.

Îmi place că nu mai oferă unitate optică DVD, pentru că și așa nu mi se pare utilă. Instalările se pot face cu ajutorul unui stick USB 3.0 deoarece copierea datelor se face destul de rapid (în special că laptopul are și SSD). Nu e cel mai portabil laptop -2.7 kg, doar că acesta nu a fost conceput pentru cei care călătoresc sau care vor să aibă un laptop mai tot timpul cu ei.

Păreri pro și contra

Arată foarte bine, e ceva mai performant decât laptopul clasic, are un preț competitiv și dotările sunt satisfăcătoare. E loc de mai bine însă cred că veți fi mulțumit de performanțele oferite în acest buget de procesorul său. Suportă încă o memorie RAM dacă vă gândiți să mai puneți o plăcuță suplimentară.

Acer Aspire AN515-31-56Z7 nu are cel mai eficient sistem de răcire, de aceea s-a optat și pentru componente multimedia mai noi și care sunt mai eficiente. Acum depinde și cât de mult veți solicita acel laptop, poate că nu-l veți folosi neapărat pentru gaming, ci vreți un laptop cu construcție premium și tastatură iluminată.

Te-ar mai putea interesa