Acer Aspire A517-51G-514C, laptop de 17 inci ieftin

Laptopul Acer Aspire A517-51G-514C e unul dintre cele mai accesibile variante cu ecran IPS de 17.3 inci și cu un hardware conform pieței. Cu alte cuvinte, are cel mai avansat procesor Intel – i5 Kaby Lake R, placă video GeForce M150 și e necesar un SSD dacă vreți ca totul să se miște rapid. Laptopurile mari sunt ideale pentru a reda conținut media și au dotări ceva mai bune decât laptopurile mici. Construcția laptopului e rigidă dar e loc de mai bine, în sensul că puteau să-l facă mai portabil (are 3 kg).

Sunt destul de multe laptopuri Aspire A5 cu ecran de 15 inci, dar eu cred că vreți un laptop mai mare pentru birou. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Componentele sale sunt cele mai sus menționate, dar trebuie să precizez faptul că procesorul vine cu nuclee suplimentare și cu o placă video UHD 620 (comparativ cu seria precedentă). Chiar dacă noua placă video Intel are caracteristici puțin mai bune, tot nu o recomand pentru gaming.

Nu toate laptopurile oferă un panel IPS, însă e standard pe laptopurile convertibile sau doar cu ecran touch (pentru a fi folosite ca tabletele). Ținând cont că veți sta destul de aproape de el, diferențele de calitate nu prea sunt atât de vizibile.

Păreri pro și contra

Dotările sale sunt mulțumitoare și nu cred că v-ați fi dorit ceva în plus. Ecranul acestui laptop e unul superb pentru că are un panou IPS, adică calitatea video e superioară. Nu sunt multe branduri care oferă ecrane cu rezoluție 1080p și protecție anti-orbire. Poate rula destul de multe aplicații și chiar jocuri 3D, dacă mai puneți memorie RAM (4GB e suficient doar pentru uz office). Dacă nu vă mulțumiți cu un hard disc așa de mare, se poate monta un SSD și eventual hdd-ul îl puneți într-un rack.

Acer Aspire A517-51G-514C poate ține locul unui desktop dacă luăm în calcul anumite aspecte alte laptopului. Bineînțeles, a fost creat pentru a rula cea mai nouă versiune Windows – 10, deoarece drivelere compatibile sunt doar pentru acesta. Am pus clipul următor ca să vedeți un alt model a acestei serii:

Te-ar mai putea interesa