Acer Aspire A515-51G-790J, laptop multimedia cu ecran 1080p

Laptopul Acer Aspire A515-51G-790J e doar unul dintre multele modele ale acestei serii doar că acesta oferă o placă video mai nouă (MX150) și un procesor Kaby Lake. Procesorul poate afecta destul de mult prețul laptopului, astfel că un laptop cu Core i5 ar fi mult mai ieftin decât cel de jos. Aș evita variante cu Core i3 chiar dacă au un preț foarte atractiv, până la urmă îl veți folosi mult timp. E bine să faceți o alegere pe termen lung astfel o veți schimba mai rar și modelul acesta chiar arată bine.

Laptopul de mai jos are o construcție deosebită care am mai văzut-o și la seria Nitro V de la același brand. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Puteți investi ceva mai mult în laptop dacă vreți un procesor cu mai multe nuclee, dar depinde și pentru ce-l veți folosi. Cu o așa configurație veți putea rula multe jocuri la detalii bune dacă nu setați rezoluția la maxim. Ecranul Full HD al acestui laptop e un plus pentru cine vizionează conținut de calitate și unghiurile de vizionare sunt bune.

Sunt prezente două sloturi pentru memoria RAM însă unul e liber dacă aveți de gând să faceți un upgrade pe viitor. Memoria RAM nu e foarte accesibilă, de aceea unii producători pun doar 4GB pe laptopuri. Pentru un laptop multimedia consider că 8GB ar fi de ajuns iar pentru gaming chiar mai mult.

Păreri pro și contra

Un laptop în acest buget oferă performanțe decente doar că nu e conceput pentru gaming, pentru că își doresc și o autonomie bună. Componente prea performante ar fi micșorat autonomia laptopului și poate că vreți să-l luați cu voi la locul de muncă sau la școală. De aceea, laptopurile au componente diferite față de cele de pe PC-uri, plus că sunt și foarte compacte și răcirea nu e foarte eficientă.

Acer Aspire A515-51G-790J e doar un exemplu, voi puteți opta pentru altul dacă nu vă convine ce oferă, poate că vă doriți un SSD în loc de HDD sau chiar un Kaby Lake R.

Te-ar mai putea interesa