Acer Aspire A515-51G-73HM, laptop de gaming cu i7 și GeForce MX150

Acer Aspire A515-51G-73HM e un laptop de generație nouă adresat persoanelor interesate de un PC portabil care să ruleze orice joc. Pentru a vă face o părere despre placa video trebuie să vă spun că e vorba despre una MX150, adică o placă video din clasa 2 care e superioară GTX950M. Procesorul e unul i7-7500U care scoate 5230 puncte la benchmark, deci e unul cu voltaj scăzut destul de performant.
Acest laptop se adresează persoanelor care vor un laptop bun la jocuri, dar și cu portabilitate peste medie… după cum am spus-o în primul rând.

Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi », iar pe banii aceștia primim un aparat care e bun la jocuri, sarcini multimedia și sarcini business.
Din imaginea de alături se poate vedea mai bine cum arată acest model. Are un design nou mult îmbunătățit și nu e o clonă după niciun laptop.


Specificații

Modelul A515-51G-73HM e unul cu procesor Kaby Lake i7-7500U care are două nuclee și cip grafic Intel HD.
În cazul în care veți rula jocuri ori diferite aplicații care au nevoie de procesare video atunci se va activa placa Nvidia de care am menționat în introducere.
Pe partea de memorie are 8GB RAM DDR4 și un hard de 1TB la 5400 rotații.
Nu are unitate optică, dar acest lucru nu vă va împiedica să instalați Windows 10. Se poate instala de pe un stick… de exemplu.
Portabilitatea e ok întrucât greutatea laptopului e de 2,2 kilograme, iar bateria ține circa 7 ore.

Avantaje

Bateria ține mult (maxim 7 ore), performanțele sunt bune în jocuri și aplicații costisitoare, tastatura e splendidă, greutatea redusă, ecranul foarte bun (panel IPS, rezoluție HD și strat anti-glare) și fiabilitatea ridicată.

Concluzie

Dacă ești interesat de un laptop care să fie bun la orice tip de sarcină atunci acest model ar fi numai bun. Unii ar întreba de ce să nu aleagă un Acer VX Nitro, iar răspunsul meu ar fi că modelul de față e mai bun datorită portabilității și faptului că are componente bun. Modelele VX Nitro au portabilitate redusă, chiar dacă au procesoare i7 HQ (cu patru nuclee).

Te-ar mai putea interesa