Acer Aspire A515-51G-582W, laptop cu display IPS de 15 inci

Unul dintre cele mai recente laptopuri lansate de Acer e modelul Acer Aspire A515-51G-582W, care dorește să fie o alternativă cu autonomei mai mare la un laptop de gaming din seria Aspire VX5. În funcție de preferințe, buget sau așteptări puteți alege oricare dintre cele două modele deoarece nu aveți ce să regretați. Îmi plac mai mult laptopurile de gaming pentru că și așa îl țin tot timpul pe birou iar un procesor de tip HQ e similar cu cel de PC.

Un laptop cu ecran IPS e ideal pentru cei care vor să vizioneze filme pe ea, iar unghiurile de vizibilitate sunt foarte importante. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Componentele unui laptop sunt foarte importante atunci când aveți un buget generos, iar performanțele se învârt în jurul procesorului. Adică nu veți găsi un laptop cu placă video dedicată performantă și un procesor Intel Pentium, de exemplu. Puterea de procesare e importantă indiferent de ce veți face iar un Core i5 Kaby Lake nu ar trebuie neglijat.

Bineînțeles, sunt configurații cu Core i7 care costă mai mult dar și procesoarele pot fi de tip U (office/multimedia) sau HQ (gaming). Cu cât o componentă e mai performantă, cu atât consumul de energie e mai mare, dar trebuie să le compară doar pe cele din aceeași generație. Spun asta deoarece viitoarele generații folosesc tehnologii mai avansate, iar componentele sunt tot mai mici și eficiente.

Păreri pro și contra

Putea fi ceva mai scump dacă ar fi avut Windows 10, dar voi îl puteți instala ușor datorită portului USB C 3.1 și e nevoie de un stick USB compatibil. Arată foarte bine pe negru iar finisajele argintii iasă ușor în evidență. Autonomia maximă de 7 ore poate fi atinsă doar dacă îl folosiți pentru a citi conținut și setați o luminozitate scăzută la ecran.

Acer Aspire A515-51G-582W e unul dintre cele mai noi laptopuri și e evident deoarece are procesor din familia Kaby Lake. Prezentarea de jos e pentru cei indeciși, însă dacă sunteți gameri înrăiți aveți nevoie de cel puțin un VX5 de la Acer.

Te-ar mai putea interesa