Acer Aspire A315-53G-39Q0, laptop cu GeForce MX130 2GB

Această variantă numită Acer Aspire A315-53G-39Q0 are componente ceva mai noi, dar performanțele nu sunt mult mai mici comparativ cu cele ale unui laptop cu i3-7100U. Placa video GeForce MX130 e o noutate dar după cum se vede e inferioară modelului MX150, dar depinde și de câtă memorie video are. La un moment dat au oferit varianta MX150 cu 4GB care a fost apreciată de gameri, doar că producătorii s-au răzgândit și au decis să pună plăci video mai ieftine.

Chiar dacă anumite componente sunt diferite, toate laptopurile acestei serii arată la fel. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Procesorul acestui laptop e unul de tip Core i3-7020U cu placă video integrată Intel, însă pentru taskuri mai dificile e necesară o placă video ca MX130. Nu sunt laptopuri în acest buget cu procesoare mult mai performante cum sunt cele de tip Core i5. Multitaskingul e foarte bun cu o astfel de configurație doar că eu aș upgrada la 8GB sau mai mult, anumite procesoare rulează mai bine cu un minim de memorie.

Un hard disc poate fi înlocuit fără probleme cu un SSD, dar acestea pot fi de mai multe feluri motiv pentru care și prețurile diferă. Totuși, laptopurile foarte avansate au slot M.2 pentru memorii de ultimă generație și cele cu suport NVMe sunt cele mai căutate.

Păreri pro și contra

E mai accesibil pentru că are are preinstalat Linux și Windows 10 poate fi pus ulterior cu autorul unui stick USB 3.0 deoarece viteza de transfer e mult superioară. Tot mai multe laptopuri nu mai au acea unitate optică pentru că discurile nu se mai folosesc pentru stocarea datelor. Îmi place cum arată și că are răcire prin partea din spate astfel că aerul cald nu va fi deranjant când scrieți la tastatură. Construcția sa e robustă și vine cu una dintre cele mai plăcute tastaturi.

Acer Aspire A315-53G-39Q0 e o alegere accesibilă dacă ne gândim la faptul că are și o placă video dedicată. Trebuie să recunoaștem că nu sunt multe branduri care oferă toate acestea la un preț atât de bun și poate fi upgradat pentru performanțe mai bune.

Te-ar mai putea interesa