Acer Aspire A315-41-R635, laptop cu Ryzen 7 2700U și Vega 10

Laptopul Acer Aspire A315-41-R635 se adresează persoanelor cu un buget mediu interesate în a achiziționa un laptop cu baterie care să țină mult și cu performanțe peste medie. Procesorul din dotare este echivalentul unui i7 deoarece scoate 7562 puncte la benchmark (lucru datorat în mare parte celor 4 nuclee).

Modelul acesta are un preț bun Vezi prețul special de azi », iar pe acești bani primim un aparat capabil din toate punctele de vedere.
Aspectiv se prezintă precum restul modelelor din seria A315-41, adică foarte bine. După cum am zis și la altele, noile generații de Aspire au împrumutat elemente din designul laptopurilor Nitro.


Pentru

Procesorul care echipează acest model e un AMD Ryzen 7 2700U cu 4 nuclee, iar ca cip grafic are integrat un Vega 10. Acest cip este echivalentul unui GeForce, doar că folosește din memoria sistemului.
Ecranul e unul foarte calitativ, fiind vorba despre unul de 15,6 inci cu rezoluție Full HD. Acesta va fi foarte bun pentru filme și jocuri nu prea complexe.
Memoria e una sufcientă deoarece are 4GB memorie RAM DDR4 și un SSD de 256 de giga.
Portabilitatea e una ok deoarece vorbim despre o greutate de 2,3 kilograme și o baterie care ține până în 5-6 ore.

Contra

Ar fi fost bine dacă ar fi avut mai mulți RAMi, adică 6/8 giga. Asta deoarece cipul grafic e unul fără memorie dedicată.
În opinia mea, capacitatea de stocare e un suficientă, dar dacă dvs. sunteți un colecționar de filme atunci s-ar putea să aveți nevoie de un hard extern de 1TB sau o soluție similară.
Nu vine la pachet cu Windows, dar are preinstalat Linux. Eu recomand să instalați Windows 10 de pe un stick USB 3.0 deoarece instalarea se va produce rapid (vreo 10-15 minute).

Concluzie

Laptopuri precum Acer Aspire A315-41-R635 sunt adresate persoanelor interesate de ceva stabil, performant și cu portabilitate bună. Vin ca o alternativă fiabilă la modele cu procesoare Intel și cipuri grafice Nvidia, dar costă ceva mai puțin.

Te-ar mai putea interesa