Acer Aspire A315-41-R0LE, laptop cu Ryzen 5 2500U

Dacă aveți un buget restrâns atunci vă recomand laptopul Acer Aspire A315-41-R0LE. Acesta e formidabil la sarcini office deoarece procesorul Ryzen 5 2500U e unul quad core (care scoate 7546 puncte la benchmark).

Laptopul e unul din categoria multimedia deoarece vine cu un procesor rapid și cip grafic capabil. Din această cauză are un preț bun Vezi prețul special de azi ».
Cred că se poate vedea din imagine că e vorba despre un laptop modern cu aspect premium. Împrumută câteva elemente de la modelele Nitro (tot de la Acer).


Pro

Procesorul e foarte rapid. Mai exact acest Ryzen 5 este echivalentul unui i5 sau i7 desktop. Din această cauză acest notebook e un foarte bun înlocuitor de desktop sau cum i se zice „desktop replacement”.
Ecranul de 15,6 inci e unul cu rezoluție FHD, iar pentru ca lumina albastră să nu vă deranjeze are caracteristica BlueLightShield.
La capitolul memorie stă bine, având stocare pe un SSD de 256GB și memorie RAM de 4GB. Dacă vreți să adăugați atunci se mai poate adăuga RAM.
Placa video e una Radeon Vega fără memorie decicată, dar care e una echivalentă GeForce.
Porturile sunt la superlativ în sensul că are 3 USB-uri, LAN, HDMI și wireless ac. Să nu mai zic și de faptul că e dotat și cu bluetooth 4.0
La capitolul portabilitate nu stă deloc rău cu o baterie care ține vreo 5-6 ore și cu o greutate redusă de 2,3 kg.

Contra

Nu dispune de SO preinstalat. Ar fi fost bine dacă ar fi avut Windows 10. Acesta poate fi instalat de pe un stick USB (de preferat 3.0).
Memoria RAM putea fi 6GB deoarece cipul grafic folosește și el memorie RAM.

Concluzie

Acer Aspire A315-41-R0LE e un notebook PC pentru cei interesați de un laptop foarte puternic care să fie echivalent sau chiar peste un laptop cu i5 sau i7. Sunt de părere că e bine că producătorii de laptopuri pun și procesoare AMD Ryzen așa încât să creeze competiție între AMD și Intel.

Te-ar mai putea interesa

Un comentariu la „Acer Aspire A315-41-R0LE, laptop cu Ryzen 5 2500U”

  1. Salut,

    Sub nicio forma n-am reusit sa instalez Win10 pe acest laptop. Nu vede USB-ul.

    Daca ma poti ajuta:

Comentariile sunt închise.