Acer Aspire A315-21G-962Y, laptop cu AMD A9-9420

Laptopul Acer Aspire A315-21G-962Y face parte dintr-o generație nouă, motiv pentru care se folosește de componente lansate anul acesta. Mă refer la procesorul AMD A9-9420 și la placa video dedicată Radeon 520. Cu un astfel de hardware, laptopul intră în categoria multimedia adică poate rula jocuri și conținut video fără probleme. Chiar și din numele său puteți observa că are o placă video dedicată și nu una integrată (acel G de la sfârșitul generației). Arată destul e bine cu finisajul negru periat, iar tastatura chiar e reușită. Pe acesta veți găsi preinstalat Linux, dar voi trebuie să instalați Windows 10.

Sunt serii care oferă modele chiar și pe alte culori, dacă nu vreți un laptop negru. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Tot mai multe laptopuri vin cu o astfel de configurație multimedia – procesor performant, 4GB RAM, hard disc de 500 GB și placă video dedicată de 2GB. Procesorul e foarte important indiferent ce veți face pe laptop, iar acel A9-9420 e puțin mai bun decât un Intel Pentium dar nu depășește un Core i3 recent lansat. În ceea ce privește placa video dedicată, e bine, e o alternativă la GeForce 920M. Prefer să fac astfel de comparații pentru a vă ajuta să faceți o alegere corectă.

Bineînțeles, nu toate laptopurile pot fi la promoție, dar poate că veți găsi un laptop cu Core i3+920M/920MX la un preț mai atractiv (foarte puțin probabil).

Păreri pro și contra

Conectivitate e satisfăcătoare și portul USB 3.0 chiar devine util atunci când vreți să transferați date, dar e nevoie și de un stick compatibil (cu interfață similară). Autonomia nu va fi un punct forte atunci când veți încerca jocuri dar poate că-l țineți mai tot timpul în priză.

Acer Aspire A315-21G-962Y e un laptop ieftin care poate fi folosit de mulți utilizatori, însă nu și de cei pretențioși. Veți pute a juca destul de multe jocuri pe o astfel de configurație, dar eu prefer cele cu 8GB RAM și procesoare puțin mai performante. Pentru cei care sunt indeciși, o prezentare video cred că ar fi de ajutor și cred că veți face o alegere inteligentă.

Te-ar mai putea interesa