Acer Aspire A314-31-C4Z5, laptop cu ecran de 14 inci

Acest Acer Aspire A314-31-C4Z5 face parte dintr-o serie nouă care oferă soluții de 14 inci, adică nu are tastatură numerică și nici unitate DVD. Aceste dotări mi se par inutile la modelele mai mari și chiar nu înțeleg de ce le mai introduc. Când vor fi laptopuri cu rame de ecran mai înguste, atunci și dimensiunile laptopuri vor mai mai reduse. E foarte important ca laptopul să fie portabil, că doar de aceea nu ați ales un desktop, iar acesta are doar 1.8 kg.

Prețul e conform pieței, doar că trebuie să puneți Windows 10 dacă nu vă place Linuxul. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Chiar dacă ecranul e de 14 inci, mi se pare suficient de mare pentru a putea lucra pe el și orice laptop oferă conectivitate foarte bună. Acest gen de laptop nu vine cu placă video dedicată, ci are doar cea integrată din procesor. Nu poate fi upgradat ca alte laptopuri mai scumpe dar nici nu merită acel efort financiar. Alături de acesta puteți lua periferice: geantă, mouse, router wireless etc.

Unul dintre cele mai interesante laptopuri e acesta deoarece arată bine, oferă componente destul de noi și nici nu costă mult. Chiar nu are nevoie de memorie RAM mai bună și nici de SSD deoarece procesorul e cea mai importantă componentă. Dacă tot aveți un buget mai mare, atunci alegeți o variantă cu Core i3.

Păreri pro și contra

Îmi place cum arată dar sunt și variante pe alte culori și acest aspect nu e foarte important dacă vă interesează doar funcționalitatea sa. Are la fel de multe porturi și tehnologii ca un laptop mai mare. Acest laptop poate fi ideal pentru cei care au o consolă pentru jocuri sau un desktop foarte performant, dar vor un gadget de tip office care poate fi luat în oraș, la locul de muncă sau chiar într-o mini-excursie.

Acer Aspire A314-31-C4Z5 costă destul de puțin datorită procesorului și acesta e cea mai importantă componentă, iar un laptop cu Core i3 poate fi mult mai scump (costă cu vreo 400 de lei mai mult).

Te-ar mai putea interesa