Acer Aspire A114-31-C2FF, laptop negru de 14 inci

Laptopul Acer Aspire A114-31-C2FF arată foarte bine că doar face parte din seria Aspire 1 recent lansată, iar acesta e o variantă pe negru. Pot spune că noua generație oferă îmbunătățiri estetice dar și la partea hardware. Eu aș alege acest model pentru că e mult peste alte laptopuri cu Celeron, deoarece are versiunea cu 4 celule și memorie eMMC. În general, nu obișnuiesc să descarc conținut, eventual câteva programe sau poze, deci nu are sens un hard disc.

Sunt și variante pe alte culori, doar că au configurații și dotări cam identice. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Componentele acestui laptop sunt principalul motiv pentru care l-ați alege. Nu are nevoie de memorie DDR4 că doar nu e vorba de un laptop multimedia sau de gaming, iar autonomia e foarte importantă la noua generație. Laptopuri subțiri au componente puțin mai diferite adică sunt integrate și nu e loc de upgrade-uri. Oricum, ce ați mai upgrada la un laptop creat pentru uz office?

Poate că unii ar spune că memoria internă nu ar fi de ajuns, ei bine, există medii de stocare externe cu interfața USB 3.0 (transfer de date rapid). Mă refer la stickuri USB și hard discuri care nu sunt foarte scumpe.

Păreri pro și contra

Chiar dacă nu e un ultrabook, construcția e destul de compactă și laptopul cântărește doar 1.7 kg. Configurația sa e destul de avansată chiar dacă pare a fi destul de mediocră. Procesorul Celeron de pe acesta e cel mai bun de pe piață deoarece are patru nuclee, astfel că poate fi comparat cu un Intel Pentium. Laptopul să mișcă excelent cu o memorie eMMC, e ca și cum ar avea SSD. În acest buget, oferă chiar și software licențiat preinstalat (mă refer la Windows 10).

Acer Aspire A114-31-C2FF e unul dintre cele mai nou și atractive laptopuri pentru uz office. Pot spune că se adresează studenților și elevilor pentru că e portabil, eficient și e dotat cu diverși conectori. Modelul din prezentare are ecran 1080p pentru e o variantă mai scumpă, dar poate că mulți dintre voi nici nu considerați utilă o astfel de dotare.

Te-ar mai putea interesa

2 comentarii la „Acer Aspire A114-31-C2FF, laptop negru de 14 inci”

  1. Multumim pt review Nasule 🙂
    Scurt si la obiect – si mi-a confirmat 2 chestii care ma interesau – in primul rand ca procesorul e suficient de ok pt activitati basic si chiar mai mult (bine, in nici un caz gaming sau editare video 🙂 ) si in al doilea rand ca e FHD – ceea ce chiar e un mare plus
    Rezolutia HD e cam … slabuta in ziua de azi – si nu e vorba de „fitza” ci de chestii practice – ca deja tot mai mult site-uri sunt facute pt rezolutii inalte si cu un laptop HD scroll-ezi de te saturi
    Pe partea de performanta procesorul pare mult peste un Core2Duo T9900 (ceea ce mi se pare oricum super tare – la ce putere consumata are ) ba chiar cam la nivelul unui i3 Sandy Bridge – ceea ce oricum e super ok – in gama asta de pret
    Toate cele bune !

  2. Procesorul Celeron N3450 e puțin peste procesoarele Pentium din generațiile anterioare deoarece are 4 nuclee. Comparativ cu un Core2 Duo T9900 e oarecum echivalent dacă ne uităm pe cpubenchmark.

Comentariile sunt închise.