Acer Aspire 8951G-2678G75Bikk Ethos

Laptopul Acer Aspire 8951G-2678G75Bikk Ethos e unul din segmentul Premium a lui Acer. Spun asta deoarece are un ecran de 18.4 inci, touchpad pe post de telecomandă multimedia, dotări superioare (cititor de amprentă și Blu-Ray), configurație decentă pentru a juca orice joc la rezoluție HD+. Nu cred că la această configurație se mai putea face îmbunătățiri, poate doar un SSH sau SSD. Acest tip de design îl vom găsi la laptopurile TimelineX (care s-a inspirat după cel al laptopurilor Ethos). Vine ca o alternativă de 18 la un Aspire 5951G-2438G75Mikk Ethos. Îl recomand celor care vor să-și securizeze datelor deoarece vine cu cititor de amprentă și deci poate fi considerat chiar și un laptop de tip Business. Are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Din lateral
Închis

Specificaţii tehnice

Vine cu cel mai performant procesor pentru laptopuri – Core i7 2670QM de 2.2 GHz. Performanțele laptopului sunt asigurate în mare parte de acesta da și de placa video (în cazul jocurilor). Pentru cei care-l folosesc ca pe unul Office (în special dacă nu-l alimentați la priză, fără baterie), recomand să folosiți placa video integrată. Ecranul acestui laptop e unul de 18.4 inci (se poate observa și în codul său) cu o rezoluție Full HD. Spre deosebire de modelele simple de la acest producător, acesta are un ecran LCD LED cu protecție glare (celelalte au glossy). Vine cu o memorie RAM de 8GB care poate fi mărită la 16GB, deoarece are 4 sloturi din care doar 2 sunt ocupate.

Acest HDD de 750 GB e unul SATA II și ar fi fost mai interesant dacă s-ar fi optat pentru unul SSH sau SSD. Placa video dedicată e GT 555M care are o memorie video de 2 GB pe 128 de biți și face parte din clasa 1 unde majoritatea sunt pe 192 de biți. Dotările sau sunt destul de multe și diversificate: unitate Blu-Ray, difuzoare cu subwoofer Tuba CineBass, card reader, cameră web, tehnologie audio Dolby Home Theater v4, Firewire, VGA, LAN, trei USBuri 2.0, un USB 3.0, ieșire audio, HDMI, eSATA, bluetooth și WLAN.

Durata de viață a laptopului e asigurată de bateria de 8 celule, care e de circa 5 ore și ceva. Performanțele plăcii grafice pot fi văzute în clipul de jos:

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: cititor de carduri, telecomandă wireless cu tehnologie touch, Windows 7 pe 64 de biți, arată foarte bine, funcțional, robust, autonomie decentă, configurație mai mult decât decentă pentru a juca lejer orice jos.

Minusuri: nu se adresează celor care vor un laptop portabil și nu oricine și-l poate permite.

Concluzie

Acest Acer Aspire 8951G-2678G75Bikk e unul dintre cele mai mari laptopuri de pe piață (18.4 inci) iar dacă doriți un înlocuitor perfect pentru actualul PC, acesta e recomandarea mea:

Te-ar mai putea interesa