Acer Aspire 7560G-33056G75Mnkk

Laptopul Acer Aspire 7560G-33056G75Mnkk vine cu noul procesor Dual Core A4-3305M de la AMD. Acesta e unul din seria APU și deci are o placă video integrată performantă – Radeon HD 6480G. Acesta lucrează cu cea dedicată (HD 7470) în Dual Graphics și deci veți beneficia de mai multă performanță în jocuri. Chiar dacă are procesor Dual Core, pe partea de gaming o configurație AMD e net superioară unei configurații cu INtel (bineînțeles în același buget). În rest, are 6GB de RAM și hard de 750GB. Necesită 6GB de RAM deoarece placa integrată nu are memorie video proprie și deci va lua puțin din cea RAM. Acest 7560G-33056G75Mnkk are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Din față
Tastatura

Specificații tehnice

Procesorul APU numit A4-3305M e unul care pate fi găsit doar pe platforme mobile – laptopuri. Ecranul său e bineînțeles unul de 17.3 inci și care are o rezoluție corespunzătoare – 900p. Oricum această rezoluție o veți găsi la toate variantele de 17 inci. E vorba de un ecran LCD LED lucios care oferă un contrast decent atunci când vizionați filme. Memoria RAM e de 6GB fiind poziționată pe cele două sloturi și deci un upgrade ar fi inutil. Spațiul de stocare de 750GB e suficient chiar și pentru cei pretențioși. Plăcile video lucrează împreună pentru un plus de performanță grafică iar dacă vă plac jocurile, nu văd de ce nu optați pentru acesta.

Pe partea de multimedia are unitate DVD, difuzoare stereo cu tehnologie Dolby Advanced Audio v2, cameră web și cititor de carduri. Iar la capitolele porturi și comunicații oferă HDMI, microfon, trei USBuri 2.0, ieșire audio, port VGA, mufă rețea LAN și tehnologie WLAN. Autonomia sa e potrivită pentru un acumulator de 6 celule – 4 ore. Sistemul de operare e Linux, motiv pentru care o alternativă ar fi Windows 7 pe 64 de biți în special dacă doriți să folosiți toată memoria RAM.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: are un finisaj ușor textural care mi se pare foarte reușit, vine cu cea mai bună placă video pe 64 de biți, tehnologie Dual Graphics, ecran de 17 inci etc.

Minusuri: la un așa preț, un A6 era mai bun.

Concluzie

Acer Aspire 7560G-33056G75Mnkk e un laptop de tip multimedia care poate fi un înlocuitor perfect pentru desktopul de acasă deoarece e destul de portabil, performant și arată foarte bine. Am pus un clip cu prezentarea unui model din aceeași serie:

Te-ar mai putea interesa