Acer Aspire 7250G-E304G75Mnkk

Dacă doriți un laptop de 17 inci dar nu doriți unul prea scump deoarece nu sunteți un gamer înrăit, atunci o recomandare ar fi acest laptop Acer Aspire 7250G-E304G75Mnkk. Cu acesta puteți viziona filme HD, naviga web și rula chiar și jocuri 3D dar să nu aveți prea multe pretenții. Spun asta pentru că acest laptop are un procesor AMD APU de 1.3 GHz numit E-300. Avantajul unui astfel de procesor ar fi consumul care presupune o autonomie mai mare – 4 ore. Design-ul său nu diferă cu mult față de alte modele de la acest producător. Pot spune că nu veți găsi unul mai accesibil ca acesta și să vină cu configurație multimedia. Acest 7250G-E304G75Mnkk are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Deschis
Tastatura

Specificaţii tehnice

Procesorul E-300 e unul Dual-Core de tip APU și deci mai are o placă video însă aceea e integrată. Acesta e Radeon HD 6310 care lucrează împreună cu cea dedicată. Oricum viteza de procesare nu e prea grozavă motiv pentru care nu trebuie să fiți prea pretențioși. Puteți viziona fără probleme filme 720p datorită ecranului HD+ de 17.3 inci. Multitaskingul e foarte bun și se datorează memoriei RAM de 4 GB însă un upgrade cred că ar fi inutil.

HDD-ul de 750GB e unul SATA și mi se pare suficient de mare chiar dacă vă plac filmele și muzica. Placa video Radeon HD 7470M de la AMD e cea mai bună placă  pe 64 de biți și are o memorie video de 1 GB. Dotările sale sunt aceleași care le găsiți și modelele de 15 inci: unitate DVD, difuzoare stereo, cameră web, card reader, USBuri 2.0 (x3), ieșire audio, HDMI, WLAN etc. Bateria de 6 celule e una obișnuită iar autonomia de 4 ore se datorează în mare parte procesorului său de tip low-voltage. Am pus un clip cu performanțele plăcii video într-un joc destul de cunoscut:

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: are Linux motiv pentru care e accesibil, ecran de 17.3 inci deci e un înlocuitor bun pentru vechiul PC, are placa 7470M și hard disk mare.

Minusuri: un AMD E-450 era ideal.

Concluzie

Acest Acer Aspire 7250G-E304G75Mnkk e un model reușit deoarece e ieftin și dacă v-ați dorit de ceva vreme un model de 17 inci, acum e momentul și nu ar trebui să ezitați chiar dacă nu are procesor Intel. AM pus și o mică prezentare a sa pentru a vedea mai de aproape cum arată:

Te-ar mai putea interesa