Acer Aspire 7 A715-71G-541M, laptop de 17 inci cu GTX 1050

Un laptop de 17 inci cu placă video foarte bună e acest Acer Aspire 7 A715-71G-541M și mă refer la GeForce GTX 1050. Această placă video e destul de populară și va fi înlocuită în viitor de una cu consum redus, cum s-a întâmplat în cazul variantele GTX 950M (a fost înlocuită cu GeForce MX150). Oricum procesorul e cel mai important indiferent ce aveți de gând să rulați pe laptop, iar în acest caz e unul de gaming- i5-7300HQ. Aș putea spune că și acesta a fost înlocuit de mai noul i5 Kaby Lake R, care și costă mai mult.

Din poza de jos se vede că laptopul acesta e mult mai lat decât varianta de 15 inci. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Laptopul de sus are un ecran cu o diagonală de 17.3 inci, adică rezoluția va fi una pe măsură – 1920 cu 1080 pixeli. Chiar dacă ecranul să permite să rulați conținut mai de calitate, dar nu sunteți obligat. Ideea e că detaliile sunt mai vizibile pe un așa display și chiar nu aveți ce să-i reproșați.

Acest brand e destul de lăudat pentru ecranele oferite, dar și pentru construcția foarte elegantă a seriilor Aspire 5 și Aspire 7.

Păreri pro și contra

Față de seria de 15 inci, acesta vine cu tastatură iluminată, adică nu mai trebuie să porniți o lampă de birou când stați mai mult în fața sa (chiar noaptea). Chiar dacă rulează Linux, e conceput pentru Windows 10 și instalarea nu durează mult dacă o faceți de pe o memorie USB 3.0. Chiar și așa nu e laptopul ideal, poate pe viitor vă gândiți să-i măriți performanțele (eu vă recomand un SSD și o memorie RAM).

Acest Acer Aspire 7 A715-71G-541M e mult mai interesant decât un model clasic în special dacă ați fost obișnuit să folosiți un monitor. Filmele se văd foarte bine pe un ecran IPS Full HD și nu mai trebuie să stați atât de aproape pentru că unghiurile de vizibilitate sunt mari. Nu sunt multe branduri care oferă ecrane IPS pe serii mai ieftine, iar acesta e un laptop ieftin pentru o construcție atât de generoasă.

Te-ar mai putea interesa