Acer Aspire 5830T-2334G50Mibb TimelineX

Un astfel de laptop Acer Aspire 5830T-2334G50Mibb TimelineX e numai bun pentru cei care nu se joacă jocuri sau au o consola/desktop pentru jocuri. Spun asta deoarece acesta nu are o placă video dedicată iar procesor e unul Core i3. Spun asta deoarece un Core i5 ar fi mai indicat, dar dacă vreți un laptop care să vină cu capabilități de gaming atunci  recomandare ar fi un 5830TG-2334G50Mibb TimelineX. Acesta nu costă foarte mult, doar cu 300 de lei mai mult și are GT 540M de 2 GB. Însă dacă nu doriți un laptop prea complex ci unul bun pentru uz moderat: filme, internet, jocuri simple și office, acesta e cea mai bună alegere în acest buget în special că are soft licențiat și o autonomie maximă de 7-8 ore. Acest model are un preț bun Vezi prețul special de azi »

Poze

Deschis
Tastatura și touchpadul

Specificații tehnice

Procesorul Core i3-2330M e unul din a doua generație numită Sandy Bridge și spre deosebire de modelele din prima generație, acesta operează la temperaturi mai scăzute și are o placă video integrată mai bună – Intel HD Graphics 3000. Acest 2330M are o frecvență de 2.2 GHz, un cache de 3 MB și tehnologie de fabricație 32 nm. Ecranul acestui laptop e unul LCD LED de 15.6 inci și rezoluție corespunzătoare – HD+. Deci puteți viziona filme HD dar pentru cele Full HD recomand un monitor Full HD cu intrare HDMI.

Capacitatea memoriei RAM e de 4 GB DDR3 la o frecvență de 1066 MHz și poate fi extinsă la maxim 8 dar nu prea are rost având în vedere că nu are o placă video pentru jocuri. Cel mai bun upgrade care merită făcut pentru orice laptop, ar fi achiziția unui SSD și înlocuirea celui SATA din laptop. Un astfel de SSD costă vreo 379 de lei și are 64 GB. Deci un spațiu de stocare destul de mic comparativ cu cel al hdd-ului din acesta (500 GB). Însă HDDul SATA poate fi folosit pe post de hard extern. Eu vă recomand unul cu bundle kit.

Pe partea de dotări stă foarte bine cu unitate DVD, difuzoare stereo, cameră web, card reader, difuzoare stereo de tip Acer 3DSonic, ieșire audio, tehnologie Dolby Home Theater v4, un USB 3.0, trei USBuri 2.0, HDMI, microfon, VGA, WLAN, LAN și bluetooth.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: autonomie de 7-8 ore (acumulator de 6 celule bun), Windows 7, carcasă din aluminiu, arată foarte bine, portabil etc.

Minusuri: nu e chiar accesibil.

Concluzie

Acest Aspire 5830T-2334G50Mibb e un model foarte reușit atât la interior (configurație) cât și la exterior după cum puteți vedea și jos:

Te-ar mai putea interesa