Acer Aspire 5830G-2434G75Mnbb

Noile modele TimelineX au ajuns în România, iar laptopul Acer Aspire 5830G-2434G75Mnbb e unul dintre ele. Eu l-aș recomanda persoanelor care vor un Timeline X ieftin sau un Acer premium foarte bun la jocuri și autonomie mare. Aș putea să- etichetez ca fiind un notebook de gaming ieftin deoarece procesorul e unul i5, iar placa video dedicată e una pe 128 biți cu memorie de 2 giga.

Are două plăci video, iar cea integrată care e un Intel HD 3000 asigură o autonomie de undeva la 6 ore, poate și mai mult. Bateria ține așa de mult deoarece notebook-ul e făcut așa încât să consume cât mai puțină baterie, iar tehnologia Optimus de la nVidia are și ea un mare aport. Acest aport constă în faptul că atunci când placa video GT540M nu e folosită e dezactivată și merge doar cea integrată în procesor. Astfel, economia de baterie e impresionantă ca la modelul 5830TG-2434G75Mibb.

Acest 5830G are un preț bun Vezi prețul special de azi →. În opinia mea e foarte bun deoarece laptopul arată de nota 10, autonomia e gigantică și până la urmă e un laptop premium. La acești bani poate o să găsiți laptopuri cu mai mulți RAMi, dar niciunul ca acesta care ar putea fi considerat laptop multimedia deoarece o să aveți parte de puterea de procesare de care aveți nevoie în orice tip de aplicații.

Poze

Deschis
Tastatura și touchpadul

Specificații tehnice

5830G e un laptop de ultimă generație apărut în 2011 și e dotat cu procesor Sandy Bridge de ultimă generație. Avantajele acestui procesor, față de alte modele de i5, ar fi consumul inferior de curent și câteva tehnologii în plus. Acest procesor o să vă ofere, alături de placa video GT 540M de la nVidia, posibilitatea de viziona filme Blu-ray pe laptop fără sacadări. Știu că ecranul de 15,6 inci nu are rezoluție FullHD, ci HD, dar existând port HDMI puteți să conectați un ecran extern.

Păreri pro și contra achiziției

Recomand un astfel de 5830G-2434G75Mnbb deoarece arată bine, e foarte portabil, iar performanțele sunt maxime. Chiar dacă e un calculator de nota 10 are și un minus din partea mea – nu vine cu Windows. În mod normal vine cu Linux, dar eu recomand să-i instalați Windows 7 pe 64 biți și nu o să aveți vreun fel de probleme.

Alături e și un clip pentru a vă face o părere despre ce poate și pentru a vedea cum arată.

Lasă un comentariu