Acer Aspire 5755G-2454G50Mtks

Un laptop din ultima serie Aspire e acest laptop Acer Aspire 5755G-2454G50Mtks șu după cum se vede în codul său, e un model dedicat gamingului (are terminația G). Configurația acestuia e după cum urmează: procesor Intel Core i5, 4 GB de RAM, hard de 500 GB și placă video de 2 GB pe 128 de biți GT 630M. Deci se poate observa că are și o placă video nouă dar nu cu mult mai bună decât predecesoarea sa GT 540M. Poate de luna viitoare vom vedea și altă modele de la NVIDIA și care să impresioneze mai mult. Acesta poate fi considerat ca o variantă mai bună la modelul Aspire 5755G-2674G75Mnrs, deoarece configurația acestuia e mai nouă. Are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Tastatura
Cum arată per total

Specificaţii tehnice

Are un procesor Intel Core i5 model 2450M de 2.5 GHz care e perfect pentru gaming HD și spun asta pentru că laptopul are un ecran de 15.6 inci deci are o rezoluție HD. Ecranul e unul LCD LED lucios și numai bun pentru vizionat filme și jocuri datorită contrastului foarte bun. Dacă doriți ceva mai multe performanțe, puteți opta pentru încă o plăcuță de memorie de 4GB deoarece are deja 4 GB și un slot liber. Capacitatea de stocare a hardului e destuld e mare pentru un astfel de laptop – 500 GB.

Chiar dacă numele plăcii video Nvidia (GeForce GT 630M) e mai mare decât a modelul G 540M, performanțele sunt similare în special că are aceleași caracteristici. Pentru gaming HD nici nu veți avea nevoie de o placă video pe 192 de biți, ci una de 128 de biți cu memorie video de 2 GB cum are și aceasta. Ca oricare alt model și acesta vine cu unitate DVD, difuzoare stereo, cititor de carduri, cameră web, tehnologie audio avansată (în acest caz e vorba de Dolby Advanced Audio v2), mufă LAN, HDMI, VGA, ieșire audio, două USBuri 2.0, microfon și WLAN. Acumulatorul de 6 celule oferă o autonomie de circa 3-4 ore. Jos pot fi văzute performanțele plăcii video GT 540M care are performanțe similare cu GT 630M:

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: Windows 7 pe 64 de biți, aspect robust, autonomie decentă, performanțe impresionante, posibilitate de upgrade, tastatură spațiată etc.

Minusuri: lipsa portului USB 3.0.

Concluzie

Acest Acer Aspire 5755G-2454G50Mtks e o recomandare în acest buget și se adresează celor care vor un laptop cu sistem de operare licențiat, iar dacă vor un model mai ieftin, le recomand unul cu Linpus sau Free DOS. Chiar dacă are un design elegant (în special datorită suprafețelor lucioase), eu aș fi preferat un laptop cu suprafețe puțin mate deoarece nu atrag praful.

Te-ar mai putea interesa