Acer Aspire 5755G-2438G75Mnks

M-am gândit să fac un mic review laptopului Acer Aspire 5755G-2438G75Mnks care e foarte similar modelului 5755G-2438G75Mnrs despre care am scris. Singura diferență e faptul că are încă 4 giga de RAM și că poate fi luat și cu Windows. Notebook-ul e unul de gaming deoarece are un procesor i5 puternic și o placă dedicată (grafică) pe 128 biți. Știu că nu e cel mai bun model de placă video dar e una dintre cele mai populare și e vorba despre modelul GeForce GT 540M de la nVidia care are o memorie de 2 giga. Chiar dacă e foarte performant și în mod normal ar trebui să consume și multă baterie nu e așa deoarece laptopul are o autonomie de peste 4 ore și asta trebui să-i mulțumiți procesorului Sandy Bridge și tehnologiei Optimus. Tehnologia Optimus vine de la nVidia și dezactivează placa video dedicată când nu e nevoie de ea și astfel autonomia bateriei crește considerabil.

Fiind un laptop de gaming e normal ca prețul lui să fie piperat dar având în vedere configurație, chiar merită. Prețul bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Acer Aspire 5755G 2434G64Mnks 1
Tastatura
Acer Aspire 5755G 2434G64Mnks 2
Cum arată per total

Specificaţii tehnice

Acest Acer 5755G-2438G75Mnks este un notebook foarte performant iar filmele HD vor merge excelent chiar și cu placa integrată. Ecranul de 15,6 inci e foarte bun pentru vizionarea filmelor 720p, iar pentru filmele Full HD ar fi recomandat un ecran extern care poate fi conectat prin portul HDMI.

Stă excelent la capitolul memorie deoarece are 8 giga de RAM intalați iar hardul e de 720 giga. Din păcate hardul nu are 7200 rotații pe minut și nici nu e SSD. Din acest motiv vă recomand un SSD de la Intel – Intel 320 Series care vine în multiple capacități.

Are două plăci video foarte capabile, dar cea mai bună e cea dedicată fiind un nVidia GT540M. Vă pot spune că vor merge toate jocurile la detalii medii înspre maxime și cred că această veste îi va încânta pe mulți pasionați de jocurile e calculator.

Are și porturi de ultimă generație cum ar fi HDMI-ul ți USB 3.0, iar autonomia notebook-ului e undeva la patreu ore jumătate datorită nVidia Optimus și Intel SandyBridge.
Un alt detaliu ar fi faptul că vine cu Linux dar se poate opta pentru Windows pe 64 biți.

Păreri pro şi contra

Pro: designul e de nota 9+, performanțele de 8+, autonomia de nota 10 și are multiple porturi utile. Destul de interesant e faptul că are memorie „la maxim” dar nu are i7… probabil din motive de autonomie sau finanțe.
Contra: nu are i7 și nici SSD.

Concluzie

Nu este un laptop perfect pentru jocuri dar cu siguranță e printre cele mai bune fără „dar” și „poate”, iar prețul destul de accesibil sunt sigur că-l va face printre cele mai vândute. Alături e și un clip pentru a îți face o părere despre cum arată modelul de față.

Te-ar mai putea interesa