Acer Aspire 5750G-2674G75Mnkk

Laptopul Acer Aspire 5750G-2674G75Mnkk vine ca o alternativă cu i7 la AS5750G-2434G64Mikk care vine cu i5 și Windows. Este un calculator pentru gaming datorită procesorului cu patru nuclee și plăcii video de ultimă generație, dar trebuie să știți că stă foarte bine la autonomie în sensul că bateria ține peste 4 ore. Are un preț bun Vezi prețul special de azi ». În opinia mea e cel mai bun preț pentru un notebook de jocuri, având un excelent raport preț/calitate.

Poze

Închis
Lateralul

Specificaţii tehnice

Este un laptop cu procesor Intel i7 model nou care are și un ecran de 15,6 inci capabil să redea perfect filmele HD. Laptopul e capabil să redea perfect și filmele 1080p însă numai pe un ecran exterior prin intermediul portului HDMI.
Are doar 4 giga de RAM dar mai pot fi adăugați încă 4 de tip DDR3. Hardul laptopului e de 5400 rotații și are o capacitate impresionantă de 750 giga.
Placa video dedicată e un GeForce GT 540M de 1 giga cu 128 biți, iar cea integrată e un Intel HD cu capabilități HD.

Pe partea de multimedia are Dolby Advanced Audio 2 (Sony Vaio VPCF23S1E/B.EE9 are versiunea 3) și porturi gen USB 3 și HDMI.
Chiar dacă bateria are numai 6 celule, notebook-ul are o autonomie de 4 ore jumătate care e datorată în principal tehnologiei nVidia Optimus și mai puțin celei SandyBridge.
Vine cu Linux dar se poate alege să vină și cu Windows. Eu aș recomanda să-i instalați Windows 7 SP1 pe 64 biți pentru a stoarce tot din laptop.

Păreri pro şi contra

Plusurile ar procesorul quad core, placa video, autonomia, hardul încăpător și prețul mic, dar există și minusuri cum ar fi lipsa SSD-ului și faptul că ecranul nu are suport 1080p. Dacă cei de la Acer ar compensa minusurile atunci 5750G ar fi un laptop foarte performant și fără egal. (Despre autonomie trebuie spus că depinde în ce mod o să- folosiți. Astfel dacă o să-l folosiți în mod office cu placa video integrată atunci o să obțineți o autonomie maximă).

Concluzie

Dacă ești pasionat de jocuri sau ești student la construcții/arhitectură atunci probabil că acest laptop e pentru tine deoarece îți va oferi puterea de procesare de care ai nevoie. Normal că există laptopuri și mai bune, dar nu la acești bani. 😉
Alături e un video preview pentru ca să îți faci o părere mai avizată despre cum arată.

Te-ar mai putea interesa

2 comentarii la „Acer Aspire 5750G-2674G75Mnkk”

  1. Este o serie consacrata si un prieten de-al meu are un model mai vechi cu procesor care nu e Sandy dar tot se comporta impecabil cu orice joc nou si chiar la detalii high. Eu am stat pe ganduri initial pentru ca nu stiam da sa-i iau sau nu dar acum ca a aparut si varianta cu i7 model nou cred ca o sa-l iau saptamana viitoare.

  2. Ma incanta foarte mult faptul ca are i7 si placa Nvidia 540 si fiind un maniac de jocuri ma gandesc foarte serios sa-l iau deoarece nu costa deloc mult. Ma gandesc sa-l tunez cu inca 4GB RAM si sa-i bag un Solid State de 60GB sa mearga si mai bine jocurile. 😉

Comentariile sunt închise.