Acer Aspire 5750G-2454G75Mnkk

Dacă vă plac jocurile și doriți să le jucați la detalii maxime, acest laptop Acer Aspire 5750G-2454G75Mnkk e o alegere potrivită în special că are o configurație decentă pentru a rula orice joc. Adică are o placă video pe 128 de biți, 4GB RAM și procesor Core i5. După cum se poate observa în poze, are un design plăcut care îl găsim la toate modelele din seria 5750. Prețul mi se pare ok deoarece nu e nici prea mare și laptopul concura lejer cu alte modele de la alți producători. Dacă doriți și un model mai accesibil cu Dual Core și placă video pe de 64 de biți, AS5742ZG-P624G50Mnrr e recomandarea mea. Are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Acer Aspire 5750G 2434G64Mnkk 1
Lateralul
Acer Aspire 5750G 2434G64Mnkk 2 1
Închis

Specificaţii tehnice

Procesorul său Intel Core i5 e un model 2450M de 2.5 GHz și deci e unul din seria Sandy Bridge care presupune că are placa video Intel Graphics HD 3000. Aceasta e cea mai nouă placă de la Intel dar performanțele ei sunt limitate și deci e bună doar pentru utilizare office. E vorba de un ecran de 15.6 inci pe care se pot viziona filme HD la o calitate decentă datorită contrastului. Memorie RAM de 4 GB poate fi extinsă la 8GB dacă doriți și deci nu obligatoriu acest upgrade.

Spațiul de stocare e foarte generos – 750GB, însă nu e vorba  de un hdd de 5400 RPM. Placa video GT 630M e oarecum GT 540M deoarece are aceleași specificații și vine cu o memorie video de 2GB. Pentru a vă face o idee despre performanțele plăcii video, v-am postat un clip mai jos:

[youtube L9zFnMSx5NM]

Pe partea de multimedia vine cu tehnologie audio Dolby Advanced Audio v2, difuzoare stereo, ieșire audio, card reader, DVD-RW, cameră web și microfon. Restul dotărilor sunt și ele importante: trei USBuri 2.0, HDMI, VGA și WLAN. Bateria de 6 celule e una foarte bună deoarece scoate o autonomie de peste 4 ore dar numai în mod office. Chiar dacă vine cu Linux, se poate instala fără probleme Windows 7 pe 64 de biți.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: are o autonomie mare, e accesibil, are configurație nouă și un ecran foarte bun.

Minusuri: îi lipsește portul USB 3.0.

Concluzie

Aspire 5750G-2454G75Mnkk de la Acer e recomandarea mea pentru cei care nu-și permit un laptop de gaming profesionist și vor să facă cea mai bună alegere în acel buget. Dacă vă interesează mai mult design-ul său, am pus și un clip cu un model identic:

4 comentarii la „Acer Aspire 5750G-2454G75Mnkk”

  1. Salut.Am si io nevoie de un mic ajutor daca vrei sa mil oferi tias fi foarte recunoscator.Tocmai miam luat laptopul acer aspire 5750G si iam instalat windows 7 pe 64 biti pe el numa ca nu stiu exact ce drivere trebui instalate pe el,adica odata cu laptopu mia dat si driverele lui dar sunt multe si seamana intre ele iar eu acum te rog sami zici si mie care din ele trebuiesc instalat?sau de ce se tine cont in alegere?Multumesc anticipat

  2. Ai trei variante:
    1. Când bagi CD-ul ar trebui să pornească un program și acela ar trebui să instaleze driverele. Dacă nu pornește atunci ar trebui să intri pe CD și să rulezi un program run.exe, autorun.exe sau cum îi zice. Pe CD bănuiesc că sunt drivere pentru toată seria 5750G care are cel puțin 10 variante de laptopuri, iar acel program instalează drivere fix pentru varianta ta.
    2. Dacă nu reușești nimic atunci intri pe site la Acer și descarci driverele de acolo pentru varianta ta de laptop.
    3. Dacă nici așa nu te descurci atunci ar trebui să încerci să dai un update la Windows și așa o să se instaleze driverele principale.

  3. am cumparat un acer aspire v3 si nu pot sa instalez windows7 64 bit_merge pana ajunge aproape de final si dupa ce isi face restart se tot porneste si se opreste singur

Lasă un comentariu