Acer Aspire 5750G-2334G50Mnkk

Doriți un laptop pentru jocuri și nu sunteți un gamer înrăit, atunci recomandarea mea e un laptop Acer Aspire 5750G-2334G50Mnkk deoarece are procesor Core i3 nou, memorie RAM suficientă și placă video GT 540M. Dacă nu știți prea multe despre componentele hardware ale acestui laptop atunci vă voi spună că veți putea juca cam toate jocurile disponibile pe piață la detalii medii cu o asemenea configurație. Aceste performanțe sunt se datorează în mare parte plăcii video NVIDIA care e un model pe 128 de biți și-l găsim mai pe toate laptopurile într 1800 și 3000 lei. Dacă doriți un notebook mai bun pentru a juca jocuri la detalii maxime atunci aveți nevoie de unul cu Core i5 și o placă video cu memorie de 2 GB cu e la modelul 5750G-2434G75Mnkk. Însă eu aș merge tot pe acesta deoarece e ieftin și de diferența de preț mi-aș lua un cooling stand, o geantă, un router și un mouse de gaming. Dacă vă plac filmele vă recomadn să vă luați un monitor cu rezoluție Full HD și intrare HDMI deoarece unghiurile de vizibilitate în general la laptopuri sunt destul de mici. Prețul bun Vezi prețul special de azi »

Poze

Lateralul
Închis

Specificaţii tehnice

Întradevăr un Core i5 ar fi fost mai indicat dar o astfel de configurație ar fi fost și scumpă, deci tot un Core i3-2330M ar fi mai indicat pentru un buget modest. Dar spre deosebire de vechile Core i3-uri, acesta are o temperatură de operare mai mică și placa video HD Graphcis 3000. Dec acesta are două plăci video, una integrată pentru utilizare office și una dedicată pentru utilizare multimedia. Eu zic că memorie RAM de 4 GB e suficientă în special că e la o frecvență de 1066 MHz chiar dacă poate fi extinsă la cel mult 8. Hardul de 500 GB e unul SATA de 5400 RPM.

Placa video GeForce GT 540M e un model de ceva timp timp apărut dar la început îl găseam doar pe modelel mai scumpe iar acum îl găsim pe laptopuri din segmentul Entry-Level Gaming. Cu această placă video puteți juca jocuri precum Crysis 2, Call of Duty MW3 sau Battlefield 3 la detalii medii spre maxime. Puteți sta detalii spre maxim doar dacă aveți o memorie RAM ceva mai mare (în cazul acestuia 6 ar fi suficient). Pentru gaming Full HD recomand modelul cu Core i5 și un ugrade la 8 GB.

Pe partea de multimedia, comunicații și porturi vine cu cameră web, cititor de carduri, difuzoare stereo cu tehnologie Dolby Advanced Audio v2, DVD, trei USBuri 2.0, HDMI, VGA, LAN, ieșire audio și WLAN.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: autonomie 3-4 ore (baterie de 6 celule), Linux (gratuit), cântărește doar 2.6 kilograme, tastatură numerică, placă video performantă și procesor foarte bun pentru jocuri.

Minusuri: nu are USB 3.0.

Concluzie

Am inclus acest laptop Acer Aspire 5750G-2334G50Mnkk în segmentul de gaming datorită capabilităților sale și în special datorită plăcii video. Cele mai bune plăci de pe laptopuri sunt cele pe 192 de biți dar acelea sunt pe laptopuri cu rezoluții Full HD. Dacă vă intereseză aspectul/designul acestui laptop, v-am pus un clip cu un model similar:

Lasă un comentariu