Acer Aspire 5750-2434G64Mnkk

Laptopul Acer Aspire 5750-2434G64Mnkk e unul dintre cele mai performante laptopuri Office datorită procesorului, capacității memoriei RAM, a hardului și a dotărilor. Aș putea să-l includ chiar și în categoria celor multimedia chiar dacă nu are placă video dedicată, însă la un așa preț puteți găsi laptopuri cu plăci video dedicată și cu Core i3. Placa video integrată din procesor nu prea e recomandată pentru jocurile noi doar pentru cele vvechi deoarece sistemul de răcire nu e unul foarte grozav iar temperaturile din timpul jocurilor vor fi destul de mari. Pe o asemenea configurație puteți juca jocuri precum NFS, FIFA sau Starcraft 2 fără probleme dar puteți viziona chiar și filme Full HD la calitate foarte bună (în caz că aveți un ecran extern mai mare). Dacă chiar vreți un laptop cu configurație asemănătoare și cu perfomanțe în jocuri ceva mai mari atunci optați pentru un 5750G-2434G50Mnkk care are modelul de plăcă video GT 520M. Deci alegerea rămâne a voastă în funcție de necesități și buget alocat. Prețul bun Vezi prețul special de azi »

Poze

Lateralul
Închis

Specificaţii tehnice

Are un procesor Core i5-2430M care are o frecvență optimă de 2.4 GHz, o placă video integrată și un cache de 3 MB. Ecranul e unul de 15.6 inci de tip LCD cu LED iar rezoluția acestuia e de 1366 cu 768 pixeli. Deci puteți viziona filme la ce calitate doriți până în 720p sau 1080p. Dar pentru cea 1080p v-aș recomanda fie un monitor (cu HDMI și rezoluție Full HD) fie un televizor (dacă aveț mai mulți bani). Capacitatea memoriei RAM DDR3 e de 4 giga și are o frecvență de 1066 MHz. Poate fi upgradată al maxim 8 giga dar nu e obligatoriu. Spațiul de stocare al hard diskului SATA din acesta e de 640 giga și un astfel de hard nu veți găsi pe alte laptopuri. Eu sincer nu știu cu ce aș putea umple un hard de 320 GB dar unul dublu… în special că ascult muzică și vizionez filme online. Placa video din procesor e Intel HD Graphics 3000 și e bună pentru filme dar și pentru jocurile mai vechi dar să nu vă așteptați la cine știe ce performanțe.

Chiar dacă nu e un model foarte performant din punct de vedere al jocurilor, are o mulțime de porturi și tehnologii de comunicații: VGA, LAN, ieșire audio, trei USBuri de tipul 2.0, microfon, HDMI și WLAN. La capitolul multimedia are DVD, cameră web, difuzoare stereo, cititor de carduri și tehnologie audio Dolby Advanced Audio v2.  Cântărește undeva la 2.6 kilograme și are Linux, o baterie de 6 celule, tastatură numerică și un design foarte plăcut.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: autonomie de 4 ore și ceva în mod office, arată bine, configurație decentă pentru un așa preț, are Linux (e mai ieftin), difuzoare stereo și HDMI.

Minusuri: nu are placă video integrată.

Concluzie

În mare, Acer Aspire 5750-2434G64Mnkk e un laptop reușit și de recomandat unui prieten care caută un laptop de ultimă generație și nu-i pasionat de jocuri. Dacă vreți să-l luați pentru dumneavoastră, am pus un clip cu model din această serie și care e identic din punct de vedere al aspectului cu modelul prezentat anterior:

Te-ar mai putea interesa

3 comentarii la „Acer Aspire 5750-2434G64Mnkk”

  1. ce vreau sa te intreb… am auzit ca se supra incalzeste si crapa e adevarat ? si daca pot sa trec de pe linux pe windows 7 si cam in cat timp se instaleaza wiondows

  2. multumesc din suflet.. voi cumpara acest model de laptop dupa ce o sa am bani :)) am 13 ani pana la urma

Comentariile sunt închise.