Acer Aspire 5749Z-B964G32Mnkk

Laptopul Acer Aspire 5749Z-B964G32Mnkk e un model reușit deoarece are procesor Pentium Dual Core de la Intel, 4 GB de RAM și hard de 320 GB. Toate acestea la un preț destul de atractiv având în vedere că puteți viziona chiar și unele filme Full HD, iar la cele HD nu veți întâmpina nici o problemă. Îmi place și designul său care e unul reușit, adică nu vine pe negru ca la majoritatea laptopurilor ci pe gri cu tastatură neagră. Ar fi arătat mult mai bine dacă avea un logo centrat pe capac și mai mare. În rest, pot spune că-și merită banii iar un model cu procesor Intel Celeron e Aspire 5349-B812G32Mnkk. Însă acest laptop are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Capacul
Deschis

Specificaţii tehnice

Procesorul Intel Pentium Dual Core B960 e cel mai nou din seria Sandy Bridge dar nu e cu mult mai bun decât predecesorul B950. Caracteristicile acestui procesor sunt frecvența de 2.2 GHz, cache-ul de 2 MB și placa video Intel. Datorită configurației office, laptopul poate funcționa până la cel mult 3-4 ore. Ecranul Acer CineCrystal e unul LCD LED de 15.6 inci și cu o rezoluție HD. Deci dacă vă plac filmele și serialele TV, acesta e gadgetul portabil pe care-l căutați deoarece poate rula fluent fișiere video la calitate 720p și 1080p (cu codecurile necesare).

Deasemenea are o memorie RAM DDR3 de 4 GB la 1066 MHz care asigură un multitasking bun, iar hardul de 320 GB poate stoca o mulțime de filme și seriale TV. Având în vedere că placa video Intel are suport și e integrată în procesor, performanțele sunt decente chiar și pentru a juca unele jocuri 3D cu cerințe de sistem mici.

Pe partea de multimedia are unitate DVD, difuzoare integrate, cititor de carduri și cameră web. Iar la capitolele porturi și tehnologii de comunicații are VGA, ieșire audio, microfon, trei USBuri 2.0, HDMI, WLAN și LAN. Autonomia acestui laptop ajunge chiar și la 4 ore însă cu anumite setări (luminozitatea ecranului setată la minim, Wi-Fi oprit).

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: cântărește doar 2.4 kilograme, preț acceptabil, arată bine, destul de fiabil pentru utilizare office, memorie RAM de 4 GB.

Minusuri: nu are bluetooth.

Concluzie

Acest model numit Acer Aspire 5749Z-B964G32Mnkk e un model performant pentru utilizare office dar nu-l recomand dacă aveți de gând să jucați niște jocuri deoarece îi lipsește placa video dedicată. Jos am pus un clip cu despachetarea unui model destul de similar:

Te-ar mai putea interesa