Acer Aspire 5749Z-B962G50Mnkk

Laptopul Acer Aspire 5749Z-B962G50Mnkk este un model de laptop office deoarece e dotat cu procesor Intel Pentium B960 (un model de Sandy Bridge) la frecvenţa de 2,20GHz, 2GB reprezentând memoria RAM, hard de 500GB la 5400 totaţii şi GPU integrat Intel HD Graphics. Faţă de alte modele care vin fără sistem de operare acesta are Linux aşa încât să puteţi intra pe ‘net din prima. Fiind un laptop ieftin nu cred că un preţ bun Vezi prețul special de azi → ar fi prea mare deoarece arată foarte bine pe negru închis (dark grey).
Cu acest laptop o să vă puteţi juca, naviga pe Internet, viziona filme şi ascuta muzică. Bănuiesc că jocuri de genul Fifa nu vor avea probleme, iar filmele la calitate HD vor merge perfect deoarece GPU-ul integrat e unul capabil să le redea, iar ecranul are rezoluţie HD+.

Poze

Capacul
Deschis

Specificaţii tehnice

Nu vreau să bulversez cu prea multe detalii legate de 5749Z-B962G50Mnkk deoarece e foarte asemănător cu 5749Z-B952G50Mikk care e ceva mai ieftin, dar nu mai ştiu dacă e în oferta magazinelor online.
Dacă sunteţi un pasionat/pasionată de filmele seriale pe calculator atunci acest laptop o să le afişeze la cea mai bună calitate posibilă deoarece ecranul e unul HD+ (perfect pentru filmele la înaltă definiţie), iar dacă ecranul vi se pare mic (nu e deloc mic) atunci puteţi conecta un TV sau monitor la VGA sau HDMI.
Are doar 2 giga memorie RAM dar dacă vreţi mai mult atunci e important de ştiut că suportă până la 8 giga. Hardul e unul pe care vor încăpea foarte multe filme şi nu o să trebuiască vreodată să vă faceţi griji să faceţi „curăţenie” pe el.

Păreri pro şi contra

Pro cumpărarea ar fi faptul că arată bine, preţul e unul puţin peste 1500 lei, are capabilităţi HD, vine cu OS – Linux, hardul e foarte încăpător, iar memoria RAM poate fi mărită, bateria ţine mult deoarece vine cu o baterie de 6 celule, iar placa video nu consumă mult, Windows XP va merge bine deoarece are doar o placă video însă eu recomand să-i instalaţi Windows versiunea 7.
Contra achiziţionării ar fi motivul că nu are 4GB RAM, dar Windows 7 va rula perfect şi cu 2. 😉

Concluzie

Acer Aspire 5749Z-B962G50Mnkk e un laptop care arată bine şi merge şi mai bine, iar un clip interesant e alături. Recomand să-l vizionaţi pentru a vă face o părere despre cum arată cu aproximaţie.

Un comentariu la „Acer Aspire 5749Z-B962G50Mnkk”

  1. Intentionez sa-l iau online. Am vazut cum arata la un magazin si m-am decis ca marti sa-l cumpar deoarece sunt de parere ca va corespunde cerintelor mele. Nu ma deranjeaza faptul ca are doar un an garantie si nici nu stiu daca ii voi cumpara o extensie.
    Un prieten de-al meu a luat un model asemanator si nu a venit cu Linux dar eu cred ca e ma ibine asa deoarece multa lume nu stie sa foloseasca FreeDOS si trece oricum la instalarea Windows.
    Vad ca zici de instalarea XP, insa eu zic ca XP e cea mai mare porcarie fiind total depasit de 7.

Lasă un comentariu