Acer Aspire 5742ZG-P624G32Mnkk

Laptop Acer Aspire 5742ZG-P624G32Mnkk e un multimedia cu configurație oarecum nouă. Spun asat pentru că vine cu noua placă video pe 64 de biți de la NVIDIA însă procesorul e unul din prima serie a lui Intel și nu e unul Sandy Bridge. Ca și performanțe, P6200 e la fel de bun ca și un B950 chiar dacă acela are un cache de 2 MB. Același lucru aș putea spune despre placa video deoarece performanțele ei nu sunt mult superioare modelului GT 520MX. Oricum, acesta nu se adresează gamerilor înrăiți ci celor pasionați de internet, filme, aplicații office și ceva jocuri. Are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Deschis
Deschis
Întredeschis

Specificații tehnice

Procesorul său e unul din prima serie de procesoare de la Intel – Pentium P6200. Acesta e un Dual Core foarte bun în special că pentru utilizare office are și o placă video integrată Intel HD Graphics. Vine cu un ecran de 15.6 inci de tip LCD LED cu rezoluție HD și deci puteți viziona filme la calitate 720p dar cele la calitate 1080p se vă mult mai bine pe un monitor Full HD cu intrare HDMI. Pentru performanțe mai mari, puteți opta pentru un upgrade la memoria RAM dar nu cred că e nevoie mai mult de 4 GB.

HDD-ul său e unul de 320GB de tip SATA și e cam mic dar se poate achiziționa fără probleme un HDD extern de 1TB în special dacă vă place muzica și filmele. Placa video dedicată e una de 1GB pe 64 de biți și deci nu e prea performanțe pentru a juca jocuri la detalii maxime. Restul dotărilor sale sunt după cum urmează: unitate DV RW incorporată, un singur difuzor, card reader, cameră web, VGA, HDMI, ieșire audio, trei USBuri, mufă LAN și WLAN. Autonomia sa de funcționare poate să ajungă pe la 3 ore deoarece e vorba de o baterie de 6 celule.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: e accesibil, e bun pentru cei care nu sunt așa de pretențioși când e vorba de jocuri, are un design plăcut, cameră web de 1.3 MP și HDMI.

Minusuri: autonomia sa nu e una prea grozavă.

Concluzie

Aspire 5742ZG-P624G32Mnkk de la Acer e o recomandare accesibilă dar cu siguranță raportul performanță/preț e foarte bun după cum se poate observa și în clipul Youtube de sus. Jos am postat un clip cu despachetarea unui model similar din aceeași serie 5742:

Lasă un comentariu