Acer Aspire 5742ZG-P623G50Mnkk

Dacă vă plac jocurile şi filmele cu siguranţă aveţi nevoie de un gadget cu placă video dedicată, iar un laptop Acer Aspire 5742ZG-P623G50Mnkk ar fi o alegere ieftină şi bună. Pe acesta puteţi juca destul de multe jocuri dar să nu aveţi cine ştie ce pretenţii dar în ceea ce privesc filmele, pot spune că redă fără probleme pe cele HD dare şi Full HD. Dacă consideraţi că ecranul de 15 inci al laptopului nu vă este de ajuns atunci puteţi să conectaţi fie un monitor fie un televizor la VGA-ul sau HDMI-ul laptopului. Un model destul de similar e Aspire 5742ZG-P624G50Mnkk. Configuraţia nu diferă cum mult deci ambele au preţuri foarte similare. Prețul bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Deschis
Așa arată
Întredeschis

Specificații tehnice

Procesorul e unul Dual-Core model P6200 de 2.1 GHz iar acesta re o placă video integrată Intel HD Graphics şi un cache de 3 MB. Chiar dacă puteţi viziona filme 1080p, nu veţi observa vreo diferenţă de la unul Full HD la unul HD deoarece rezoluţie e una HD+, care e o rezoluţie bună pentru un ecran de 15.6 inci. Pentru utilizare office dar şi ceva jocuri 3 giga de memorie RAM mi se pare suficientă dar puteţi să-i puneţi până la 8 giga.

Nu cred că un hard mai mare ar fi făcut o impresie mai bună deoarece pe 500 de giga puteţi stoca sute de filme şi câteva zeci de jocuri. Pentru mai multă performanţă, un SSD ar fi singura soluţie. Placa video e una destul de bună având în vedere că are 1 giga de memorie video doar că e pe 64 de biţi şi de aceea performanţele sunt limitate. Aici e vorba de modelul GT 520M de la NVIDIA. Pe partea de multimedia, porturi şi comunicaţii are un difuzor, cititor de carduri, cameră web, DVD, HDMI, VGA, microfon, ieşire audio, LAN, WLAN şi trei USB-uri 2.0. Autonomia acumulatorului e de 2-3 ore şi depinde de cum îl folosiţi.

Păreri pro şi contra achiziţiei

Plusuri: bateria de 6 celule oferă o autonomie decentă, Linux (deci preţul laptopului nu e afectat), preţ, carcasă rezistentă la zgârieturi, imagini vii colorate şi tastatură ergonomică.

Minusuri: are doar un difuzor.

Concluzie

Acest laptop Aspire 5742ZG-P623G50Mnkk e un model reuşit iar la un aşa preţ nu prea sunt alternative în special că placa video de pe acesta e una dintre cele mai bune din clasa 3 (clasa plăcilor video pe 64 de biţi).

Te-ar mai putea interesa

2 comentarii la „Acer Aspire 5742ZG-P623G50Mnkk”

  1. salut am si eu problema poate ai auzit sau ti sa intamplat si tie abia miam loat laptopu azi mi-am instalat windowsu (windows 7 x64) am instalat toate driverele dupa cd dar am o problema cu placa video.Nu cred ca mi-o citeste sau ceva de genu cand intru in gta4 imi scrie ca am doar 123 mb pe placa video si an si dungi negre pe orisontala .nu stiu ce sa fac nu merge sa instalez niciun driver nvidia.pentru placa video am doar intel graphics media technology.ajuta-ma si pe mine te rog daca sti ceva cum sa intalez placa video sau ceva.Mersi

  2. Ai încercat și cele de pe site-ul nvidia? Dacă reușești dai click dreapta pe desktop și intră în Nvidia Control Panel. Pui la setări globale nvidia high performance processor.

    P.S.: Driverele se pot instala și cu un Windows Update. Placa video dedicată funcționează dacă e vizibilă în Device Manager la Display Adapters (trebuie să fie vizibile ambele plăci video dar fără triunghiuri cu semnul exclamării). Pentru a ajunge acolo accesezi Computer -> System Properties ->Device Manager.

Comentariile sunt închise.