Acer Aspire 5742Z-P624G64Mnkk

Dacă vrei un laptop bun pentru sarcini office atunci îţi recomand acest laptop Acer Aspire 5742Z-P624G64Mnkk. Vine chiar şi cu sistem de operare şi dacă nu eşti o persoană pretenţioasă atunci o să te descurci şi cu acel OS Linux Linpus, dar eu recomand să instalaţi Windows 7 SP1 varianta pe 32 sau 64 biţi. Îl recomand deoarece arată foarte bine (identic cu 5742Z-P623G50Mnkk) având designul specific seriei 5742 din anul 2011. Pe lângă aspectul de nota 9 cu plus ar fi şi componentele de ultimă (sau penultimă) generaţie care-l recomandă. Procesorul Pentium 6200 e unul foarte bun şi are chiar şi cip grafic integrat, iar în acest fel o să poţi savura filmele HD fără ca bateria să fie consumată de o placă video dedicată.

Nu costă foarte mult, preţul bun Vezi prețul special de azi » şi e posibil ca în perioada următoare să scadă mai mult, dar eu sunt de părere că e cel mai bun preţ de pe piaţă fiind unul de sub 2000 lei.

Poze

Deschis
Întredeschis

Specificaţii tehnice

Acest AS5742Z-P624G64Mnkk are un procesor P6200 care e cel mai tare Pentium din generaţia anterioară şi e special deoarece vine cu grafică Intel HD ceea ce însemană că atunci când o să jucaţi un joc simplu nu o să vi se consume bateria aşa de tare cum ar fi fost cu o placă video dedicată.

Ecranul e de 15,6 inci cu rezoluţie HD şi astfel o să puteţi vedea filmele 720p la detalii maxime, iar dacă vi se pare mic ecranul (mie nu mi se pare) atunci puteţi conecta notebook-ul la un monitor sau televizor deoarece are porturi HDMI şi VGA.

Bateria spuneam că ţine mult şi datorită faptului că are 6 celule are o autonomie de undeva la 2-3 ore jumătate. Sunt sigur că se poate obţine o autonomie superioară cu toate setările la minim.

Despre memorie pot spune că e de 4 giga, adică standard, (suportă maxim 8GB) iar hardul e de 640 giga şi cred că e suficient de mare chiar dacă sunteţi o persoană care colecţionează jocuri, filme sau muzică.

Păreri pro şi contra

Pro: Acer Aspire 5742Z-P624G64Mnkk arată foarte bine, e foarte bun dacă o să-l folosiţi pentru vizionarea filmelor de înaltă definiţie, preţul e mic, garanţia poate fi mărită şi vine cu sistem de operare.
Contra: garanţia e de 1 an, dar există posibilitatea să o extindeţi cu Garanţia Plus până undeva la 3 ani.

Concluzie

Acer 5742Z-P624G64Mnkk e un model apărut recent şi dacă doritţi un laptop pentru vizionat filme, ascultat muzică, navigat pe Internet atunci ar fi alegerea ideală.

Te-ar mai putea interesa