Acer Aspire 5742Z-P613G32Mnkk

Un laptop interesant este acest laptop Acer Aspire 5742Z-P613G32Mnkk cu procesor Intel Pentium dual core P6100 şi placă video HD Graphics, tot de la Intel.

Are un preț bun – vine cu preț bun Vezi prețul special de azi »… la alte magazine costă peste 1800 lei. Un model mai nou e Aspire 5742Z-P623G50Mnkk care are o configurație similară.
Este un laptop de birou pe care îl puteţi folosi pentru sarcini simple cum ar fi navigatul pe internet, ascultat de muzică şi vizionat de filme DVD sau Blu-ray.

Poze

Închis
Acasă

Plusuri şi minusuri

Plusuri: are procesor dual core P6100, placă video HD integrată cu memorie dedicată, 3 giga de RAM de tip DDR3 şi este ieftin.
Minusuri: are doar un an garanţie, dar se poate face extensie la garanţie de la 1 an la 3 ani.

Specificaţii tehnice

Acest laptop are procesor P6100 de la Intel şi un ecran cu diagonală de 15,6 inci cu o rezoluţie de 1366 pe 768 pixeli. Deci, este un ecran de tip LCD iluminat cu leduri. După rezoluţie vă puteţi da seama că este vorba despre un ecran HD care va reda perfect filmele 720p.
Memoria este de 3 giga de tip DDR3 şi are frecvenţa de 1066 megaherţi. Din păcate, ambele sloturi de memorie sunt ocupate. Hard discul este unul mediu ca mărime, adică este un hard pe Serial ATA de 320 de giga şi are 5400 rotaţii pe minut.

Placa video este o Intel HD graphics (4500MHD) cu 128 memorie dedicată.
Mai jos puteţi vedea ce poate face această placă video. Placa grafică poate reda conţinut 720p (HD, HD Ready) şi 1080p (Full HD, adică Blu-ray).

Pe partea de multimedia are unitate DVD, un difuzor, cititor de carduri, cameră web şi pe poarte de porturi are un HDMI, usb-uri 2.0, un VGA, un microfon şi o intrare audio.
Despre comunicaţii pot spune că are reţea LAN de tip 10/100/1000 şi wireless (fără fir) LAN de tip b/g/n. Nu sunt sigur dacă suportă şi standardul n, deoarece pe unele site-uri scrie că suportă, iar pe altele nu scrie nimic.

Are baterie cu şase celule, greutate de 2,6 kilograme, tastatură numerică şi are instalat Linux, deci free un DOS.

Concluzie

Acest laptop Acer Aspire 5742Z-P613G32Mnkk este unul destul de bun pentru sarcini office de genul vizionat filme, ascultat muzică (cu căşti sau la un sistem 2.1).

Cel mai bun sistem de operare de instalat pe acest laptop ar fi Windows 7 pe 64 de biţi, dar se poate instala şi Windows XP. Însă, mă tem că Windows XP va crea câteva probleme cu goana după drivere care vor fi cam greu de găsit.

Te-ar mai putea interesa

4 comentarii la „Acer Aspire 5742Z-P613G32Mnkk”

  1. am luat si eu acest model, aspire 5742z, care este exact cum l-ati descris, insa am o problema cu a instala xp pe el. incepe preinstalarea, ca sa zic asa si in clipa in care urmeaza sa isi dea restart ca sa instaleze windowsul, apare ecranul albastru de eroare. am bagat 7, l-a luat fara probleme, dar problema mea e ca nu il inghit…inca 🙂 Deci, ajutati-ma daca puteti cu idei in a reusi sa il fac sa haleasca xp sp2. Multumesc

  2. Trebuie să intri în BIOS şi să pui pe IDE la harduri sau să dezactivezi SATA. (XP nu o să meargă la fel de bine ca 7 pe acest laptop şi e o prostie să instalezi XP pe el.)

  3. Mi-am reamintit de faza cu ide/sata, am rezolvat-o de aseara, multumesc oricum f mult pt ca mi-ati raspuns. de ce xp? pt ca multa lume inca nu agreaza w7, laptopul este abia cumparat de sotia unui amic, si a venit cu el la mine sa ii pun xp. i-am zis ca am reusit, dar desi am gasit driver lan, audio, webcam si probabil clipset, pt maacar video, nu reusare sa esc nicicum. chiar nu e vreo speranta? chiaar nu sunt programatori care sa „ajusteze” drivere sa mearga pt xp? 😛
    multumesc inca o data

  4. Eu am o problema.se aprinde dar imi spune sa apasF2si imi arata info despre calculator ce pot sa fac.

Comentariile sunt închise.