Acer Aspire 5742Z-P613G25Mncc

Acest laptop Acer Aspire 5742Z-P613G25Mncc este unul mai mult office dar și multimedia, și mai puțin unul pentru jocuri deoarece vine sistem de operare Windows 7, placă grafică integrată cu suport HD și 3 giga de RAM. Design-ul este unul destul de elegant și modern. Are un preț de circa 2.000 lei și având în vedere că vine cu sistem de operare nu este chiar așa de scump. Vine ca alternativă la Acer Aspire 5742ZG-P623G50Mncc care nu are sistem de operare Windows 7, dar care are configurație pentru jocuri și nu numai. Poate fi un gadget foarte util atât la locul de muncă cât și acasă.

Poze

Deschis
Închis

Vezi aici mai multe poze, detalii tehnice și informații referitoare la gadget

Specificații tehnice

Are procesor P6100 de la Intel care este destul de performant deoarece are tehnologie 32 nm, frecvență de 2 GHz și cache de 3 MB. Ecranul Acer CineCrystal este unul de tip LCD cu LED backlight care are o diagonală de 15,6 inci la o rezoluție de 1366 cu 768 pixeli. Capacitatea memoriei RAM este de 3 giga de tip DDR3 la o frecvență de 1066 MHz și este dispusă pe două sloturi, deci dacă ai vrea să o mărești până la 8 giga va trebui să scoți cel puțin una afară. Spațiul de stocare al hard disk-ului este de 250 de giga la o viteză de 5400 de rotații pe minut și este de tip Serial ATA de 2,5 inci.

Placa video este una integrată de la Intel model HD Graphics, care vine împreună cu procesorul și are suport HD pentru filme de 720p și chiar 1080p. Pe partea de multimedia, comunicații și porturi acest model oferă cititor de carduri, cameră web de 1.3 MP, un difuzor, unitate DVD, trei USB-uri 2.0, port VGA, conector HDMI, ieșire audio, rețea RJ-45, microfon incorporat și Wi-Fi.

Plusuri și minusuri

Ca plusuri: acumulatorul de 6 celule are o autonomie de lucru de circa 3 ore și jumătate, cântărește undeva la 2,6 kilograme, tastatură numerică, culoare cupru maroniu și are Windows 7 Home Premium pre 64 de biți.

Ca minusuri: nu are bluetooth care putea fi de folos pentru cei care posedă un telefon și transferă destul de des fișiere de tip media de pe laptop pe telefon și invers.

Concluzie

Acest laptop Acer Aspire 5742Z-P613G25Mncc se adresează celor care apreciază design-ul și funcționalitatea acestui model performant. Vine cu destul tehnologii mobile și utile în viața de zi cu zi.

Te-ar mai putea interesa

6 comentarii la „Acer Aspire 5742Z-P613G25Mncc”

  1. Dacă laptopul nu mai pornește atunci înseamnă că e stricat BIOSul sau o componentă și atunci trebuie trimis la garanție.

  2. Probabil că e de la drivere și singurele soluții ar fi să intri în safe mode (ții apăsat F8 când pornește laptopul) și să dezinstalezi programele sau driverele care crezi că le-ai instalat ultima dată. Pe ecranul de safe mode există și o opțiune de repair your computer dar nu cred că o să meargă.
    Dacă nu merge nici așa atunci trebuie să reinstalezi windows-ul și ar fi de preferat să instalezi doar driverele de pe CD.

  3. Problema este ca nu am CD. Este doar o partitie ascunsa de recovery, dar nu stiu cum sa fac restaurarea.

  4. Dacă nu ai reușit să dezinstalezi driverele și programele din Safe Mode atunci cel mai bine ar fi să reinstalezi Windows-ul. Driverele pentru Acer le găsești aici.

Comentariile sunt închise.