Acer Aspire 5349-B814G50Mnkk

Laptopul Acer Aspire 5349-B814G50Mnkk face parte din acea categorie de laptopuri care pot înlocui fără probleme vechiul PC. Adică se adresează celor care nu doresc performanță, prea multe tehnologii… ci doresc ca acel laptop să fie accesibil, funcțional și fiabil. Acesta are toate acele caracteristici și de aceea vi-l recomand în special că vine și de la un producător bun. Având în vedere că are 4 GB de RAM, vă recomand Windows 7 pe 64 de biți și nu cel pe 32 de biți sau XP. Dar puteți rămâne și cu acel Linux dacă nu vă deranjează. Dacă aveț un buget mai mare și doriți o configurație cu Core i3 ieftină, o recomandare ar fi un 5733-383G32Mnkk (arată la fel și prezintă cam aceleași caracterisitici). Însă dacă nu vă permite bugetul, acest 5349-B814G50Mnkk e soluție deoarece are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Capacul
Deschis

Specificaţii tehnice

Procesorul său Celeron B815 e unul Dual Core iar din punct de vedere al performanțelor Office, e mai bun decât un E-350 de la AMD. Însă nu același lucru aș putea spune și despre performanțele de gaming (în jocuri) deoarece acel AMD are o placă video mai performantă. Vine cu un ecran LCD LED de 15.6 inci și care are o rezoluție HD+ deci e ideal pentru vizionare de filme HD. Chiar dacă îi puteți mări memoria RAM chiar și la 8GB, cei 4GB sunt suficienți chiar și dacă doriți să încercați câteva jocuri mai vechi.

HDD-ul său are un spațiu de stocare de 500GB care la fel mi se pare suficient. Placa video vine împreună cu procesorul și deci e una HD Graphics. Chiar dacă nu poate să facă față celor mai noi jocuri, e numai bună pentru a vă transforma laptopul într-un media player portabil. Pe partea de multimedia vine cu DVD, difuzoare stereo, cameră web și card reader. La capitolele porturi și comunicații are o ieșire audio, trei porturi USB 2.0, microfon, RJ-45, VGA, HDMI și rețea wireless (deci vă recomand și un router wireless).

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: autonomia de funcționare poate să ajungă și la 4 ore cu anumite setări, cântărește doar 2.4 kilograme, carcasă texturată și procesor bun pentru utilizare office și vizionat filme.

Minusuri: lipsa bluetooth-ului.

Concluzie

Acest Aspire 5349-B814G50Mnkk de la Acer e o recomandare în acest buget și spun asta pentru mai sunt și alte laptopuri dar acelea nu au configurație cu Intel ci cu AMD. Eu însă vă recomand cu Intel deoarece temperatura de procesare e mai mică.

Te-ar mai putea interesa

6 comentarii la „Acer Aspire 5349-B814G50Mnkk”

  1. sal. nasule am si eu o intrebare…pot sa fac upgrade la un i3 la acest laptop? intreb pentru ca am gasit asta pe net … socket-ul este la fel.
    multumesc anticipat pentru raspuns.

  2. Din păcate nu cred, și nici n-ar avea rost să te complici chiar dacă s-ar putea. E mai scump procesorul, manopera și umblatul pe la service decât laptopul.

  3. buna! am un astfel de laptop, dar si o problema cu el si poate ma ajuti.. de 3 zile se tot stinge din senin..il repornesc, functioneaza mai mult sau mai putin (intre 5 min si 3 ore) si se stinge.. cum as putea sa rezolv problema? mentionez ca am curatat coolerul si nu mai are praf pe el..ce altceva as putea sa-i fac? multumesc anticipat!

  4. E posibil să se fi stricat hardul, memoria RAM sau să fie ceva cu coolerul. Cel mai bine e să îl duci la un service autorizat să vadă care e problema cu laptopul. Eu recomand acest service.

  5. Buna! Multumesc pt raspunsul la intrebarea anterioara, dar as mai avea Niste nelamuriri.. Ieri, dupa ce l-am curatat, am deschis laptopul si l-am tinut in functiune in jur de 5 ore(mentionez ca nu mi s-a mai stins),iar apoi l-am inchis. Cand l-am deschis peste ceva timp, i-am bagat un mouse prin usb si la 2-3 minute s-a inchis iar. Am incercat si in celelalte intrari usb si s-a inchis (in plus am incercat inca un mouse nou). Este posibil sa se faca vreun scurt-circuit la intrarile usb si asta sa determine intreruperea alimentarii? Sau poate sa fie de la faptul ca pe procesor nu prea mai este pasta conductoare? Multumesc anticipat!

  6. În cunoștință de cauză poate să-ți răspundă un specialist de la un service după ce a văzut laptopul. De asemenea trebuie să îi menționezi ce ai scris și aici în comentarii.

Comentariile sunt închise.