Acer Aspire 5349-B802G32Mikk

Dacă doriţi un laptop Office şi nu vă prea pricepeţi, recomandarea mea pentru un buget modest e acest laptop Acer Aspire 5349-B802G32Mikk. Acesta vine cu cel mai nou procesor Dual Core Celeron de la Intel, deci face parte din seria Sandy Bridge. Acest procesor e foarte bun pentru vizionare de filme HD sau chiar şi Full HD deoarece are şi o placă video cu suport HD integrată în el. E un laptop simplu şi funcţional ca modelul 5733Z-P622G32Mikk, respectiv 5349-B812G50Mnkk. Aici mă refer la diversitatea porturilor şi tehnologiilor care sunt puse în acesta. Dacă vă gândiţi să luaţi unul în perioada următoare, veţi avea de ales între două modele dar diferenţele sunt  foarte puţine (doar la ecran, cameră web şi culoare). Eu însă vi-l recomand pe cel cu cameră de 0.3, ecran mat şi care vine pe gri fumuriu. Prețul bun Vezi prețul special de azi »

Poze

Capacul
Deschis

Specificaţii tehnice

Chiar dacă e vorba de un Celeron, acesta e un Dual Core de tip low-voltage iar avantajul acestor procesoare e acela că au un consum redus de energie care face ca autonomia să fie mai mare. E vorba de model B800 de 1.5 GHz care are un cache de 2 MB şi are placă video HD Graphics 2000 integrată în el. Ecranul e unul LCD cu iluminare de tip LED şi care are o rezoluţie HD+ la 15.6 inci. Aveţi de ales între unul lucios şi unul mat, dar eu aş merge pe cel mat chiar dacă culorile nu sunt aşa de vii.

Capacitatea memoriei RAM DDR3 e de 2 GB şi poate fi extinsă la maxim 8 GB dar nu prea are rost să o măriţi la mai mult de 3-4 deoarece nu are o placă video dedicată. Un alt motiv pentru care nu ar avea rost acel upgrade ar fi că frecvenţa maximă a acesteia e de 1333 MHz. Hardul SATA II are un spaţiu de stocare de 320 GB şi e destul de bun chiar dacă are 5400 de rotaţii pe minut deoarece puteţi stoca o mulţime de fişiere media (filme, jocuri sau muzică).

Dotările laptopului sunt după cum urmează: unitate DVD, microfon, trei USBuri 2.0, ieşire audio, VGA, HDMI, LAN, cititor de carduri, cameră web VGA/HD, difuzoare stereo şi WLAN. Are sistem de operare Linpus, tastatură numerică culoare neagră/gri fumurie, autonomie maximă de 4 ore (baterie de 6 celule) şi cântăreşte doar 2.4 kilograme.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: portabil, funcţional, ieftin, HDMI (conectarea unui monitor sau televizor pentru vizionarea de filme), sunt două modele (deci aveţi de ales) şi arată destul de bine.

Minusuri: putea să vină cu Free DOS sau Linux în locul lui Linpus.

Concluzie

Acest Acer Aspire 5349-B802G32Mikk e recomandarea mea pentru cei care vor mai mult decât un netbook pentru acei bani. Jos am pus un clip cu un model foarte asemănător din punct de vedere al esteticii:

Te-ar mai putea interesa

4 comentarii la „Acer Aspire 5349-B802G32Mikk”

  1. Buna. de curand am achizitionat si eu acest model, intrebarea mea este daca butonul d pornire este iluminat la acest model sau nu.

  2. salut mi-am achizitionat si eu un astfel de laptop acum 10 luni si pana acum 3 luni wirelessul imi functiona foarte bine dar de acum 3 luni nu imi functioneaza si am instalat toate driverele si imi da o eroare in device manager „ATHEROS AR5B125 Wireless network Adapter”

Comentariile sunt închise.