Acer Aspire 5 A515-55, laptop cu procesor i3-1005G1

Seria de laptopuri Acer Aspire 5 A515-55 este una accesibilă dar și performantă, iar hardware-ul acestui model e unul interesant. Spun asta pentru că găsim noul Core i3-1005G1 care face parte din generația a 10-a care e pe 10 nm. Cu alte cuvinte, configurația e puțin mai eficientă și autonomia laptopului crește puțin. Construcția laptopului e solidă și se vede din imagini că a scăzut în dimensiuni și unitatea DVD a fost eliminată pentru a poziționa ceva mai bine porturile.

Au fost făcute și alte îmbunătățiri, iar ecranul are margini mai mici pentru a ieși mai bine în evidență. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Componentele acestui laptop sunt următoarele: procesor Core i3 Ice Lake, 4GB memorie, SSD de 256GB și placă video Intel. Prețul atractiv al laptopului e datorează și faptului că nu e instalat Windows 10, ci e prezent Linux care e gratuit. Totuși, eu aș recomanda să instalați Windows pe acesta deoarece va evidenția ceva mai bine hardware-ul său. Laptopurile cu placă video dedicată costă semnificativ mai mult și sunt oferite chiar și de Acer.

Păreri pro și contra

Ecranul IPS e în centrul atenției și rezoluția nu mai e HD, ci avem una Full HD care oferă mai multe detalii. Cele mai multe laptopuri noi au acel SSD de tip M.2 care e un format mic și destul de performant dacă are suport NVMe. Poate fi înlocuit ușor cu altul mai mare sau poate vreți să alegeți unul SATA dar prețul nu e cu mult mai diferit. Probabil că nu are cea mai grozavă memorie RAM și 4GB RAM cred că e satisfăcătoare pentru taskuri simple, însă poate fi mărită la 8GB. Greutatea laptopului a scăzut semnificativ cu fiecare generație și la aceasta a ajuns la 1.8 kg, însă depinde și de materialele folosite.

Acer Aspire 5 A515-55 arată bine pe argintiu și sunt evidențiate tastatura și ecranul pentru că sunt negre. Un laptop nou are și tehnologie fără fir de tip WiFi ax sau WiFi 6, astfel că e recomandat să folosiți un router de ultimă generație pentru a evidenția mai bine acest model.

Te-ar mai putea interesa