Acer Aspire 5 A515-54G, laptop cu grafică dedicată

Acer Aspire 5 A515-54G e un laptop care are la bază procesoare Intel Comet Lake (i5-10210U sau i7-10510U) alături de o placă video dedicată MX250 2GB.
Modelul acesta va fi o alegere bună pentru cei interesaţi de performanţă şi portabilitate (greutatea e una redusă de 1,8kg, iar bateria poate să ţină până la 11 ore).

Laptopul de faţă vine la un preţ bun Vezi prețul special de azi » şi pe aceşti bani primim un laptop multimedia bun şi la jocuri cu menţiunea că nu e un laptop de gaming (precum cele din seria Predator).


Păreri pro şi contra

Laptopul Acer Aspire 5 A515-54G e prezent în două variaţiuni de culori, acestea fiind negru şi silver (argintiu).
Acest dispozitiv e prezent în 3 modele, diferenţa dintre acestea fiind culoarea, procesorul sau capacitatea SSD-ului.
Ecranul are o diagonală de 15,6 inci cu rezoluţie 1920×1080 pixeli. Şi, pentru o claritate superioară s-a folosit un panel IPS. Acest tip de panou oferă culori bune şi unghiuri de vizualizare perfecte.
Producătorii pun pe ecranele laptopurilor şi tehnologii care filtrează lumina albastră, iar Acer a pus pe acest laptop BlueLightShield.
Stocarea se realizează pe SSD de 256 sau 512GB. Ambele variante sunt unele foarte bune şi oferă o capacitate mai mult decât suficientă.
Pe partea de porturi/conectivitate stă bine deoarece are bluetooth, wireless ax (wi-fi 6), 4 porturi USB, LAN (Gigabit) şi HDMI.
Sistemul de operare cu care vine preinstalat e o distribuţie Linux, iar recomandarea mea ar fi să instalaţi Windows 10 de pe un stick USB.
Din păcate nu vine cu unitate optică, dar acest lucru nu e o problemă deoarece aşa ceva nu mai are utilitate în ziua de azi.

Un laptop precum acesta poate fi considerat ca fiind un excelent desktop replacement.
Acer e un brand foarte apreciat când vine vorba despre electronice, la un moment dat fiind numărul 1 pe partea de laptopuri.
Componentele utilizate la construcţia acestui model sunt unele foarte bune prin fiabilitate şi performanţă.
Cu laptopuri performante precum acesta nu mai are rost să-ţi cumperi desktop. Plus că acesta ocupă foarte puţin loc şi poate fi cărat oriunde datorită greutăţii mici.

Te-ar mai putea interesa