Acer Aspire 5 A515-52KG, laptop cu grafică dedicată

Laptopul Acer Aspire 5 A515-52KG are un design plăcut și se vede că rama a scăzut în dimensiuni, totuși, tastatura numerică a rămas și e puțin înghesuită. Procesoarele Kaby Lake de la Intel sunt ideale pentru taskuri simple de tip office, dar și pentru light gaming. Sunt jocuri care cer foarte puține cerințe hardware și poate că nici nu aveți de gând să vă jucați nimic. O placă video bună ajută în aplicații profesionale și poate vreți să folosiți laptopul ca player media portabil.

Modelul A515-52KG-39FM e cel care îl recomand pentru că oferă un procesor interesant și o grafică dedicată la un preț imbatabil. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Un CPU Dual Core se comportă bine în special dacă e din generația Kaby Lake, dar mai sunt și alte serii care nu impresionează mai mult decât aceasta. Doar procesoarele Core i5 oferă mai multe nuclee, care sunt de folos doar în anumite aplicații sau jocuri. Multe aplicații se folosesc doar de unul sau două nuclee. SSD-ul de pe acesta e unul SATA și are o capacitate satisfăcătoare, în caz că obișnuiți să stocați date multe pe el, v-aș recomanda unul mult mai mare sau alegeți unul extern, că daor are diverse porturi.

Păreri pro și contra

Are porturi avansate pentru a putea conecta orice periferic la el, dar și pe partea de tehnologii fără fir excelează. Sunt puține laptopuri accesibile cu USB tip C (stickul poate fi introdus fără a se ține cont de față), dar și cele standard sunt la fel de rapide. Sistemul audio e foarte bun la această serie, nu veți simți nevoia unui sistem audio suplimentar. Greutatea nu a scăzut mult chiar dacă laptopul e compact, dar oricum îl veți aprecia din alte motive. Ecranul e un punct forte al laptopului și acest producător pune IPS-uri chiar și pe variante foarte ieftine ca și cea de sus.

Acer Aspire 5 A515-52KG vine cu Linux, dar voi îl puteți șterge ușor și instala rapid Windows 10. Instalarea durează puțin pentru că are SSD, dar și restul hardware-ului e foarte important.

Te-ar mai putea interesa