Acer Aspire 5 A515-51G-897Y, laptop cu MX150 2GB

Laptopul Acer Aspire 5 A515-51G-897Y pare a fi cel mai performant din serie dar placa video e modestă – MX150 2GB. Din câte am înțeles, mai toate laptopuri din 2018 vor avea această versiune care nu e cea mai bună pentru gaming. Totuși, pentru un laptop multimedia se descurcă foarte bine în cele mai multe situații. Dacă acesta e cam scump, sunt și variante cu hard disc dar care mie nu-mi prea plac deoarece sunt mai lente în anumite situații. Diferența de preț e foarte mică, motiv pentru care nu merită să vă zgârciți.

Din poza de jos se vede balamaua argintie care iasă foarte bine în evidență deoarece restul laptopului e negru. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Intel Core i7-8550U are 4 nuclee ca și i7-7700HQ, motiv pentru care performanțele sunt similare, însă frecvențele de lucru sunt diferite. Până la urmă și restul componentelor sunt foarte importante dar și sistemul de răcire, dacă vreți să solicitați mai mult. Mie îmi plac cele cu răcire prin spate pentru ca aerul cald să nu fie deranjant.

Se pot stoca destul de multe date pe acesta deoarece SSD-ul are o capacitate destul de mare. Chiar dacă nu-l veți folosi pentru gaming vă puteți gând să puneți încă o memorie de 4GB pentru că noile procesoare cer mai mult. Nu necesită periferice, dar un mouse poate să crească productivitatea.

Păreri pro și contra

Laptopul excelează la multe capitole, dar e loc de mai bine, de aceea vi se oferă oportunitate să mai puneți că o memorie RAM. Dacă bugetul e cam limitat, atunci o soluție bună ar fi să alegeți unul cu procesor i5 sau cu HDD, după cum am mai menționat anterior. Dotările sunt foarte bune pentru o generație atât de nouă, însă sunt serii care pot impresiona chiar mai mult datorită unui ecran mai mare sau placa video e una din seria GTX.

Acer Aspire 5 A515-51G-897Y are un preț foarte bun comparativ cu modelele oferite de concurență. Nu a fost conceput special pentru gaming, de aceea nu e prezentă o tastatură iluminată.

Te-ar mai putea interesa