Acer Aspire 5 A515-51G-8227, laptop cu i7-8550U

Laptopul Acer Aspire 5 A515-51G-8227 e unul care chiar l-aș folosi pentru a juca câteva jocuri deoarece are un procesor de ultimă generație, iar scorul de performanță e impresionant pentru un model U (se apropie de un i7-7700HQ). Placa video dedicată e concepută să ofere performanțe decente la un consum destul de mic de energie. Construcția e una robustă și chiar balamaua e una destul de rezistentă. Noile laptopuri oferă ecran Full HD IPS, conector USB tip C și placă de rețea Gigabit (doar laptopurile ieftine sunt limitate la 100).

Acesta face parte din segmentul multimedia și cel de gaming, dar cred că știți și voi asta. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Procesoarele sunt cele mai importante componente indiferent ce veți face, iar în acest caz e un Intel Core i8-8550U. Această serie nu e Coffee Lake, ci e Kaby Lake R (Refresh) care e disponibilă doar pe platformele mobile (laptopuri). Pentru gaming, placa video MX150 e foarte importantă și se compară cu cea GTX 950M (e una destul de populară), sunt destul de multe clipuri de prezentare cu performanțele acestei configurații (cum e cea de jos).

Indiferent pentru ce-l veți folosi, totul pornește instant deoarece are un SSD generos – capacitate 256GB. Merită să upgradați acest laptop cu mai multă memorie RAM deoarece memoria de 4GB nu e de ajuns.

Păreri pro și contra

Spre deosebire de alte modele din serie, acesta oferă componente mai noi (și chiar tastatură iluminată la unele variante). Astfel, laptopul poate fi folosit chiar și seara târziu dacă nu aveți o lampă. Calitatea audio e una superioară dacă nu setați volumul la maxim, dar cred că știți deja asta. Porturile sunt cam aceleași ca la restul laptopurilor, dar sunt și câteva ceva mai bune (3.0 și tip C).

Sunt destul de multe laptopuri performante dar nu toate vin cu Kaby Lake Refresh, iar pentru cei care nu știu, noua serie de procesoare oferă mai multe nuclee (performanțe sunt mult mai mari). Laptopul Acer Aspire 5 A515-51G-8227 e un gadget portabil care poate fi folosit de oricine și cam pentru orice.

Te-ar mai putea interesa

2 comentarii la „Acer Aspire 5 A515-51G-8227, laptop cu i7-8550U”

  1. Buna ziua,
    Va rog sa-mi spuneti cum se activeaza luminozitatea tastaturii la acest laptop. Am achizitionat acest model astazi, si doresc sa am tastatura luminoasa.
    Multumesc.

  2. Dacă pe tastatură în dreptul taste F9 apare un A atunci are tastatură iluminată, iar aceasta se activează prin apăsarea tastei FN urmată de F9.

Comentariile sunt închise.