Acer Aspire 5 A515-51G-81ZM, laptop negru cu argintiu

Un laptop ca Acer Aspire 5 A515-51G-81ZM poate înlocui fără probleme un desktop deoarece are porturile, tehnologiile și performanțele necesare. Nu e necesar un monitor sau periferice, dar nu vă oprește nimeni să le conectați ala acesta că doar nu sunt necesare drivere. Laptopul poate fi folosit ca un media player portabil, însă trebuie conectat doar un cablu HDMI. Chiar dacă e mai subțire decât alte serii anterioare, greutatea nu a scăzut foarte mult și cred că se putea mai bine de atât.

Din poza de jos se vede foarte bine că arată ca restul modelelor din serie, doar că la interior veți găsi deosebiri mai mici sau mai mari (depinde de generație). Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Noile generații de laptopuri au standard un ecran Full HD dar panelul diferă de la o serie la alta. Deci merită să vizionați conținut de calitate cu mai mule detalii și parcă nu mai mare sens un monitor conectat la acesta când vă uitați la filme (depinde de distanță).

Chiar dacă laptopul dispune de două plăci grafice, se comută automată pe GeForce MX150 atunci când redați filme, jocuri sau alte aplicații 3D/editare/proiectare. Astfel de laptopuri pot fi folosite și în cadrul companiilor deoarece sunt fiabile și e necesar doar Windows 10 (ce versiune vă convine). Driverele disponibile sunt doar pentru cea mai recentă versiunea Windows, deci luați-vă gândul de la versiune mai vechi.

Păreri pro și contra

Dotările standard sunt tot mai bune cu fiecare generație, iar portul USB 3.1 poate fi de folos pentru unii dintre voi și chiar tehnologia wireless (mouse/căști wireless). Autonomia unui laptop multimedia nu e foarte mare dar poate fi de ajuns pentru cei care-l folosesc acasă la birou. Poate că nu aveți la dispoziție cea mai bună placă video pentru jocuri, dar veți obține destul de multe fpsuri în anumite jocuri (care se folosesc mai mult de procesor).

Acer Aspire 5 A515-51G-81ZM se mișcă foarte bine în cele mai multe situații, dar e puțin inferior la viteza de citire și scriere a datelor pentru că se folosește de un HDD și nu de SSD.

Te-ar mai putea interesa