Acer Aspire 5 A515-51G-581F, laptop Intel Kaby Lake R

Acer Aspire 5 A515-51G-581F impresionează la capitolele construcție, design și facilități oferite. Din câte am observat, laptopurile office/multimedia devin tot mai bune pentru gaming, însă sunt limitări din cauza construcției (răcirea nu e la fel de eficientă). Chiar dacă anumite laptopuri sunt mai groase, răcirea poate fi mai bună la acela și alegere finală depinde de utilizator. Bineînțeles se poate folosi un cooling stand dacă vreți să vă jucați mai mult de 2-3 ore. Arată foarte bine și aspectul nu e afectat de componentele laptopului.

Pentru mulți acest laptop poate fi alegerea perfectă în special că are un ecran IPS. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Chiar îmi place noile procesoare deoarece oferă mai multe nuclee și o o placă video Intel îmbunătățită. Acea placă poate rula conțin 4K, dar și așa ecranul nu permite mai mult (cel mult 1080p). Un Core i5 Kaby Lake R se poate compara cu un procesor Core i7 din generație precedentă (datorită specificațiilor tehnice mai bune).

Singurul minus al configurației ar fi hard discul deoarece e de 5400 RPM, iar cu un SSD ar fi fost mult mai scump. Această modificare o puteți face ulterior, adică sacrificați din spațiu pentru un plus de viteză.

Păreri pro și contra

Nu toate laptopuri au Windows 10 preinstalat pentru a fi mai accesibile, dar în final tot trebuie să optați pentru acesta și să aplicați licența. E puțin mai scump decât un laptop cu FreeDOS sau Linux, dar depinde cum vă place mai mult, poate că preferați să-l instalați voi cu un stick USB 3.0. Chiar îmi place cum arată cu acea balama argintie, dar nu sunt disponibile și alte culori.

Poate că Acer Aspire 5 A515-51G-581F nu va impresiona pe anumiți utilizatori, dar cred că mulți pasionați de jocuri vor aprecia performanțe unui gadget atât de compact. Componentele oferite de această serie pot să difere destul de mult, dar în acest caz chiar nu aveți ce să-i reproșați. Există și o variantă cu Core i7 dar nu cred că vă doriți să cheltuiți atât de mult. mai bine puneți mai multă memorie RAM pe acesta.

Te-ar mai putea interesa