Acer Aspire 5 A515-51G-51JX, laptop cu i5-8250U și SSD

Laptopul Acer Aspire 5 A515-51G-51JX e alegerea mai bună cu Core i5-8250U deoarece vine cu SSD, astfel aplicațiile și sistemul de operare vor porni instant sau în câteva secunde (depinde de ce aplicații discutăm). Multe laptopuri au Linux pentru a fi mai accesibile, adică nu se mai plătește licența de la Windows 10. Totuși, laptopurile mai performante sunt construite pentru a rula Windows 10 și din păcate nu există alternative ca și pe piața hardware.

Din poza de jos se vede foarte bine cum arată noua generație de laptopuri multimedia Acer. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Consider că 4GB de memorie RAM ar fi de ajuns doar pentru laptopuri office. Pentru uz multimedia o memorie de 8GB ar fi satisfăcător, iar pentru gaming aș recomanda 16GB. Nu a fost introdusă atâta memorie pe acesta pentru a fi mai accesibil și după cum bine știți, prețul memoriei RAM nu a scăzut prea mult.

Sper ca viitoarele laptopuri să aibă configurații bune fără a mai fi nevoie de upgrade-uri viitoare și prețurile să fie mai mici. Desktopul nu mai reprezintă o alegere pentru mulți utilizatori în special dacă nu doriți performanțe foarte mari și poate că nici nu petreceți mult timp în fața sa.

Păreri pro și contra

La lateral veți găsi cele mai populare porturi dar nici nu cred că le veți folosi pe toate, ar fi fost de ajuns un port USB 3.0 și unul USB 3.1 tip C. Instalarea Windows-ului va dura puțin pentru că viteza de transfer a datelor e mare, dar numai dacă folosiți un stick USB performant. După cum am menționat sus, ecranul e un punct foarte alt laptopuri dar nu neglijăm componentele foarte noi de pe acesta. Poate că un model cu HDD e mai accesibil doar că va fi mai lent. Mai mult ca sigur că utilizatorii care aleg varianta cu HDD, vor înlocui HDD-ul cu un SSD.

Acer Aspire 5 A515-51G-51JX face parte din seria cu ecran de 15 inci, aspect evident din numele său și pot fi variante mai mari care costă mai sau la fel dacă nu au componente atât de bune. La partea de portabilitate se putea mai bine deoarece sunt destul de multe laptopuri sub 2 kg.

Te-ar mai putea interesa