Acer Aspire 5 A515-51G-51D3, laptop cu Intel Core i5-8250U

Laptopul Acer Aspire 5 A515-51G-51D3 e recomandarea mea pentru cei pasionați de jocuri, iar unii probabil ar spune că nu are Core i7. Ei bine, procesorul Intel Core i5-8250U e aproape la fel de performant ca un Core i7-7300HQ deoarece e un Quad Core nou care ar trebui luat în calcul. Chiar și placa video GeForce MX150 impresionează deoarece poate fi comparată cu modelul GTX 950M. Deci dacă aveți de ales între un laptop cu Core i7-7500U și acesta, optați cu încredere pentru cel de jos. Această serie oferă o construcție deosebită – metalică.

Pot spune că e un model multimedia accesibil și cu capabilități de gaming. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Componentele sale le-am menționat mai sus, dar am uitat să menționez că procesorul are o placă video integrată ceva mai diferită – UHD Graphics 620. Cu alte cuvinte, ar putea fi folosită pentru sarcini mai grele: redare de conținut video 4K, aplicații profesionale și jocuri. Dacă luăm în calcul scorurile de performanță, UHD 620 se compară cu modelele GeForce 940M/940MX.

Laptopul are un ecran 1080p, dar nu toate variantele îl oferă iar această dotare trebuie luată în calcul. Cu siguranță, veți pune încă 4GB RAM dacă veți încerca jocuri pe acesta sau poate vă decideți să puneți și mai mult.

La capitolul conectivitate stă foarte bine, are chiar și portul USB 3.1 tip C care e cel mai avansat.

Păreri pro și contra

Laptopurile multimedia sunt ceva mai performante decât cele office pentru că au componente puțin mai performante, iar placa video dedicată nu lipsește. Ecranul FullHD e foarte important atunci când vreți să vizionați conținut de calitate sau poate optați să conectați un televizor la acest gadget. Autonomia maximă a acestei serii e de 7 ore, dar scade atunci când vă folosiți de placa video dedicată ori de tehnologiile wireless.

Acer Aspire 5 A515-51G-51D3 arată ca oricare alt model din serie, doar că la interior veți găsi componente ceva mai avansate. Am pus o prezentare dacă vreți să vedeți laptopul mai de aproape sau chiar cum s-ar descurca într-un joc la rezoluție HD.

Te-ar mai putea interesa