Acer Aspire 5 A515-51G-50KL, laptop cu GeForce MX130 de 2GB

Laptopul de mai jos Acer Aspire 5 A515-51G-50KL face parte dintr-o serie destul de cunoscută pentru că a fost disponibilă ceva timp pe piață în numeroase configurații. Am ales să recomand modelul de jos pentru că vine cu o placă video GeForce MX130 care a apărut de ceva timp și conform numelui, e inferioară variantei MX150. Depinde și de ce versiuni discutăm pentru că pot fi mai multe în funcție de memoria video dedicată. Oricum, nu discutăm de plăci video integrate care nu sunt recomandate pentru gaming, ci de componente dedicate acestor taskuri.

Pentru acest buget, veți putea face destul de multe pe el și chiar să rulați jocuri la detalii modice și rezoluție maximă. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Aș recomanda instalarea a încă unei memorii RAM deoarece 4GB nu e ne ajuns nici pentru un laptop office. Noile procesoare necesită o memorie de 8GB și cu o frecvență cât mai mare. Aici e vorba de modelul Core i5-8250U care oferă mai multe nuclee decât generația precedentă și performanțele sunt corespunzătoare (aproape de două ori mai mari).

Ecranul Full HD devine încetul cu încetul o dotare standard. Cu alte cuvinte, veți vedea mai multe detalii pe un ecran nu foarte mare, dar care e de ajuns pentru că nu veți sta la o distanță prea mare de el. Difuzoarele oferă o calitatea audio decentă însă pentru cei care vor să asculte muzică cu bass, le recomand un sistem audio 2.1.

Păreri pro și contra

Raportul preț/performanță e foarte bun în acest caz și se pot face chiar și mici upgrade-uri pe viitor. Are o construcție destul de robustă și se vede foarte bine din poza de sus, de aceea nici nu putea fi prea portabil. E de apreciat că unele serii nu mai au unitate optică DVD, adică pentru a transfera fișiere vă puteți folosi de porturile sale.

Chiar dacă Acer Aspire 5 A515-51G-50KL are o singură zonă de evacuarea a aerului cald, ea se află în partea din spate pentru ca partea din stângă a laptopului să nu se încălzească în timp ce lucrați pe el.

Te-ar mai putea interesa