Acer Aspire 5 A515-51G-39FU, laptop cu GeForce MX130

Laptopul Acer Aspire 5 A515-51G-39FU face parte din segmentul multimedia și e echipat cu o placă video GeForce MX130. Aceasta înlocuiește versiunea 940MX și se descurcă ceva mai bine în anumite taskuri, dar diferențele nu sunt mari la caracteristicile tehnice. La interior pot fi diferențe majore, dar la exterior toată seria arată la fel și chiar dacă discutăm de noua generație. Cu siguranță, se pot face mici îmbunătățiri deoarece e loc de mai bine (o memorie mai mare ajută la anumite jocuri și aplicații).

La noile modele vedem un ecran IPS 1080p și o placă grafică GeForce MX130, ambele fiind dotări destul de apreciate. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi →.

Procesorul disponibil pe acest gadget portabil e un i3 Skylake care e mult peste generațiile precedente și dacă nu sunteți un utilizatori pretențios, atunci e de ajuns. Ceva mai performant poate fi un Core i5, însă depinde pentru ce va fi folosit. În anumite taskuri nu se văd diferențe între procesoare, dar trebuie să vă gândiți că faceți o alegere pentru o perioadă îndelungată.

Chiar dacă anumite laptopuri au doar un slot pentru memoria RAM, se pate instala o memorie de 8GB și mulitaskingul va fi mai bun. Tot mai multe laptopuri nu mai au unitatea optică pentru că și așa nu mai e folosită pentru că sunt alternative.

Păreri pro și contra

La noile laptopuri sunt prezente porturi USB 3.0, 3.1 tip C, tehnologie bluetooth și chiar WiFi ac dacă nu vă place conectivitate prin mufă LAN. E foarte importantă și placa de rețea dacă vreți să descărcați fișiere mari și dețineți un abonament mai scump la internet. Displayul său e de apreciat deoarece e un IPS cu unghiuri largi de vizibilitate și culorile sunt uniforme.

Acer Aspire 5 A515-51G-39FU e doar unul dintre numeroasele laptopuri Aspire 5, dar e bine să alegeți o varianta care vă convine ca preț și specificații. Bineînțeles, ține locul unui desktop în acest buget și chiar se mișcă excelent chiar dacă nu are un SSD. Un astfel de mediu de stocare scurtează timpul e pornire al aplicațiilor sau al sistemului.

Lasă un comentariu