Acer Aspire 5 A515-41G-F2L1, laptop cu FX-9800P și SSD

Acer Aspire 5 A515-41G-F2L1 e un laptop multimedia înspre gaming întrucât e dotat cu procesor AMD FX-9800P (echivalent i5) și cu cip grafic Radeon RX 540 (echivalent GeForce GTX 950M; din clasa 2 a plăcilor video).
Un astfel de Aspire se adresează persoanelor interesate de ceva puternic care să poată fi utilizat și pe post de desktop replacement.

Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi », iar pe acești bani primim un aparat care se prezintă bine din toate punctele de vedere.
Din imaginea de alături poți vedea că arată foarte bine, fiind un laptop complet negru cu inserții argintii pe ici pe colo. Mi-ar fi plăcut ca materialul carcasei să fie aluminiu, dar e doar plastic. Oricum, greutatea sa nu e prea mare întrucât vorbim despre 2,2 kilograme.


Specificații

Acer Aspire 5 A515-41G-F2L1 e un laptop modern cu ecran de 15,6 inci (are rezoluție 1920×1080 pixeli, panel TN și caracteristică anti-glare).
Nu vine cu Windows, dar are instalat Linux. Eu vă recomand să instalați Windows 10 deoarece producătorii furnizează drivere doar pentru cel mai nou Windows. Ca drivere e recomandat să instalați driverele care vin cu laptopul ori sunt pe site-ul producătorului.
Întrucât nu vine cu unitate optică puteți să instalați sistemul de operare de pe un stick USB 3.0.
Memoria RAM e de 4 giga, iar pentru stocare se folosește de un SSD de 256 de giga. Are doar un slot de memorie RAM care-i ocupat, iar din această cauză dacă vreți să puneți mai mult atunci trebuie să o înlocuiți cu una de 8GB care e compatibilă.

Păreri pro și contra

Pentru achiziția acestui model ar fi că arată bine, costul de achiziție nu prea mare, componentele de generație nouă, fiabilitatea și portabilitatea ok.
Contra ar fi că nu are panel IPS.

Concluzii

Modelul de față e un dispozitiv la zi cu tehnologiile și performanța. Aceste lucruri îl recomandă pentru orice sarcină și nu vei regreta achiziția sa. Construcția sa îl face excelent pentru acasă, dar și în mediul business.
Pentru a vedea mai bine cum arată modelul acesta vă recomand clipul de alături.

Te-ar mai putea interesa