Acer Aspire 3830TG-2334G50Ibb TimelineX

Un model portabil, foarte performant şi de tip premium e acest laptop Acer Aspire 3830TG-2334G50Ibb TimelineX. Spun asta deoarece e de 13 inci, procesor Core i3+GT 540M şi are un design foarte reuşit. Datorită carcasei de aluminu şi a dimensiunilor reduse, acesta cântăreşte undeva la 1.8 kilograme şi nu necesită o husă sau geantă (carcasa e foarte robustă şi rezistentă la zgârieturi). Se poate observa atât în  numele său cât şi la designul său, că e vorba de un TimelineX. Caracteristicile speciale ale acestor laptopuri sunt performanţa, eleganţa, eficienţa (autonomie maximă de 8 ore) şi portabilitatea. Poate fi considerat o variantă de gaming a lui 3830T-2314G50Nbb Timeline X. Are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Deschis
Capac

Specificaţii tehnice

Procesorul acestui laptop e unul Sandy Bridge numit Core i3 2330M şi acesta are o frecvenţă de 2.2 GHz şi un cache de 3MB. Ca oricare alt procesor Intel şi acesta vine cu o palcă video HD Graphics 3000 care o puteţi folosi când doriţi autonomie mare, adică când nu vă jucaţi jocuri. Dacă aveţi de gând să-l folosiţi doar pe post de înlocuitor pentru desktopul PC, că recomand să-l folosiţi fără baterie şi cu placa video dedicată setată pe implicit.

Ecranul LCD LED e de 13.3 inci la o rezoluţie HD şi vine cu protecţie glare (se poate observa şi în clipul de jos). Capacitatea memoriei RAM de 4 GB la 1066 MHz şi e poziţionată doar pe un slot, pentru a instala mai uşor încă 4GB şi cu un cost mai mic. Din păcate HDDul e unul de 5400 de RPM, după părerea mea unul de 7200 RPM ar fi fost mai indicat. Dar dacă nu copiaţi prea multe fişiere de pe o partiţie pe alta, nu veţi observa vreo diferenţă.

Are şi o placă video dedicată, că altfel nu-l putea considera un laptop pentru gaming. E vorba de modelul pe 128 de biţi numit GT 540M care are o memorie video de 2 GB. Pentru o rezoluţie HD, aceasta e ideală şi veţi observa şi în clipul de mai jos. Pe partea de multimedia, porturi şi comunicaţii are difuzoare stereo Acer 3DSonic, card reader, cameră web, tehnologie audio  Dolby Home Theater v4, două porturi USB 2.0, VGA, HDMI, o ieşire audio, microfon, un USB 3.0, LAN, WLAN şi bluetooth.

Păreri pro şi contra achiziţiei

Plusuri: Windows 7 preinstalat, aspect foarte plăcut, carcasă din aluminiu, încărcător prin USB, suport S/PDIF, autonomie mare, bluetooth şi configuraţia.

Minusuri: preţul e destul de piperat, însă un laptop cu o aşa autonomie, nu veţi prea găsi.

Concluzie

Acest Acer Aspire 3830TG-2334G50Ibb e un gadget care poate fi luat într-o călători şi poate fi „prietenul” ideal atunci când vă plictisiţi.

Te-ar mai putea interesa