Acer Aspire 3 A315-55G, laptop cu Intel Comet Lake

Laptopul Acer Aspire 3 A315-55G are o costrucție diferită motiv pentru care are o greutate redusă, o ramă mai subțire la ecran și s-a renunțat la unitatea optică. Totuși, nu s-a renunțat la mufa LAN care e o soluție simplă și sigură de conectarea la internet. Astfel, viteza de transfer a datelor e maximă pentru că avem o placă de rețea performantă. Laptopuri sunt alternative perfecte la desktopuri și generațiile recente chiar impresionează la multe capitole.

Acesta e prezent în diverse configurații, iar două dintre ele sunt A315-55G-317H și A315-55G-55VH. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Noile procesoare Comet Lake de la Intel au un nume diferit și se vede clar că e vorba de a 10-a generație. Recomand cu Core i5 deoarece are mai multe nuclee și placa video dedicată poate rula jocuri simple, cum e LoL sau altele. Se pot face mici îmbunătățiri la configurație însă nu e nevoie să investiți prea mult, mai bine optați pentru un laptop mai scump dacă vă doriți o placă video performantă și un sistem de răcire mai bun (pentru gaming).

Diferențele între configurații sunt procesorul și mediul de stocare (HDD ori SSD). Eu vă recomand să alegeți un SSD pentru că e mai bun din toate punctele de vedere și prețul unei astfel de componente e ceva mai mare, dacă discutăm de o capacitate mare (în jur de 500 lei pentru 960GB).

Păreri pro și contra

Laptopul e mai compact deoarece capacul a scăzut în dimensiuni și se vede că marginile ecranului sunt mai subțiri, iar unitatea DVD e inutilă. Conectivitatea e foarte bună la această serie și se vede din lateral că nu-i lipsește mai nici un port, nici nu e nevoie să fie prea multe de un singur fel. Spun asta pentru că nu veți folosi multe periferice, însă recomand folosirea unui mouse chiar și fără fir.

Acer Aspire 3 A315-55G nu costă foarte mult pentru ce oferă și varianta cu SSD poate fi luată în considerare deoarece hard discul nu e atât de rapid. Chiar și dacă optați pentru mai mult spațiu de stocare, placa de bază permite instalarea unui SSD M.2 (după cum și menționează producătorul).