Acer Aspire 3 A315-53G-581E, laptop multimedia cu SSD

Modelul Acer Aspire 3 A315-53G-581E e unul apărut recent pe piaţă, iar componentele sunt de ultimă generaţie întrucât vorbim despre procesor i5-8265U din seria Whiskey Lake, GeForce MX130 şi alte caracteristici. Eu recomand ca acest PC portabil să fie utilizat la sarcini multimedia (navigat pe net, ascultat muzică, jocuri nu prea complexe şi editat documente).

Acest model vine la un preţ bun Vezi prețul special de azi », iar pe aceşti bani primim un notebook PC foarte dotat şi cu un aspect modern… după cum se poate vedea din imaginea de alături.


Păreri pro şi contra

Acest laptop Acer Aspire 3 A315-53G-581E vine cu un procesor i5 quad core care are integrat şi cip grafic. În felul acesta autonomia bateriei va creşte atunci când nu executaţi sarcini solicitante dpdv video.
LA sarcini video solicitante intră în joc placa video cu memorie dedicată – GeForce MX130 – care e mai performantă, dar are şi un consum sporit de baterie.
Ecranul e unul de 15,6 inci cu rezoluţie 1080p (Full HD) şi pentru ca imaginea să se vadă cât mai bine are şi strat anti-glare (acest strat are şi rol de a face ca lumina să nu se reflecte).
Memoria RAM a acestui model e una de 4GB, dar poate fi pus până la 12GB. Şi, pentru stocare se foloseşte de un SSD cu o capacitate de 256.
Din păcate nu are unitate optică, dar puteţi instala Windows de pe un tick USB.
Dacă unii producători au renunţat şi la portul LAN, acest model are aşa ceva, iar ale porturi ar fi 4 USB şi HDMI.

Eu recomand acest model prin prisma faptului că are portabilitate bună şi performanţe peste medie. Portabilitatea e decentă prin faptul că greutatea e de 2,1kg, iar bateria ţine vreo 4 ore. Probabil că-l puteau face mai uşor dacă puneau o carcasă din ceva aliaj, dar acest lucru ar fi avut dezavantajul că s-ar fi încălzit mai tare… carcasa.
Am uitat să specific că şi pe partea de ergonomie stă bine pentru că vorbim despre un ecran cu BlueLightShield (filtrează lumina albastră), iar tastatura e una chiclet care ne ajută să tastăm uşor.

Te-ar mai putea interesa