Acer Aspire 3 A315-51-54TG, laptop office cu Core i5-7500U

Laptopul Acer Aspire 3 A315-51-54TG e cel mai performant model office care îl puteți lua în acest buget. Nu e necesară o placă video dedicată cât timp nu vă jucați jocuri 3D, dar și așa diferențele de preț nu sunt foarte mari. Acesta nu are nevoie de prea multă investiție, în sensul că un eventual SSD ar fi de folos și e construit pentru a rula Windows 10. Laptopurile din generația nouă oferă standard un ecran 1080p, însă nu e și IPS cum am văzut pe seria Aspire 5.

Din poza de jos se vede foarte bine noua serie care e complet neagră, dar la interior pot fi diferențe. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Consider că are o memorie RAM decentă că doar e de tip DDR4 și doar variantele multimedia care pot fi folosite pentru gaming au nevoie de 8GB, respectiv 16GB. Datorită plăcuțelor de RAMI mai mari, s-a redus și numărul de sloturi de pe laptopuri, iar varianta de sus are numai un slot.

Placa vide Intel poate rula conținut de calitate, că doar are un ecran 1080p. Instalarea Windowsului pe laptopurile fără DVD se face cu un stick USB 3.0 și veți observa că durata e mai scurtă datorită vitezei de copiere mai mari.

Păreri pro și contra

Construcția sa e una destul de plăcută și se poate vedea că e mai subțire decât alte laptopuri, motiv pentru care nu mai are unitate DVD și conectorul LAN are un fel de capac (nu prea iasă în evidență). La capitolul conectivitate stă bine datorită diversității porturilor, tehnologiei bluetooth și WiFi ac. Nu cred că vă deranjează lipsa porturi USB de tip C, că și aș nu e cu mult mai diferit de altele (avantajul e că puteți introduce conectorul indiferent de față).

Acer Aspire 3 A315-51-54TG oferă mult spațiu de stocare pentru fișiere, dar voi vă puteți gândi pe viitor să-l schimbați cu un SSD dacă vreți ca totul să ruleze mai rapid. Cu un rack USB puteți găsi o utilitate pentru hard discul intern, adică îl folosiți ca mediu de stocare portabil.

Te-ar mai putea interesa