Acer Aspire 3 A315-42, laptop pentru sarcini multimedia

Acer Aspire 3 A315-42 e un laptop multimedia prezent în două variaţiuni: A315-42-R00U (cu Ryzen 5 3500U) şi A315-42-R2R (cu Ryzen 3 3200U). Are nişte performanţe foarte bune, iar portabilitatea este una fără egal la costul pe care îl are. Discutăm despre o greutate de 1,9kg şi o autonomie a bateriei de 7 ore.

Modelul acesta vine la un preţ bun Vezi prețul special de azi », iar pe aceşti bani primim un aparat modern care arată bine şi care este suficient de puternic pentru a face faţă unor sarcini solicitante.


Păreri pro şi contra

Modelul Acer Aspire 3 A315-42 vine cu un sistem de operare simplu numit EFI Shell. Acesta e ceva similar MS DOS şi poate fi utilizat doar la a vedea că laptopul porneşte. Din această cauză recomand să instalaţi Windows 10 de pe un stick USB.
Acest model nu vine cu unitate optică, dar în schimb vine cu 3 porturi USB, HDMI, LAN Gigabit şi wireless ac.
Pe partea de procesare acest model vine cu procesoare Ryzen suficient de puternice pentru a face faţă cerinţelor din ziua de azi. Ryzen 3 e echivalentul unui i3, iar Ryzen 5 e al lui i5. Există şi un echivalent cu procesoare Intel, însă cele AMD au tehnologii mai noi.
Nu are placă video cu memorie dedicată, ci are un cip grafic integrat în procesor numit Radeon Vega. Acest cip e mult superior celora Intel HD.
Ecranul laptopului e de 15,6 inci, iar rezoluţia e de 1920×1080 pixeli aşa încât să puteţi vedea filme Blu-ray fără pierderi de calitate.
Memoria RAM a acestui dispozitiv e de 8GB, dar se poate adăuga până la un maxim de 16GB.
Nici pe pe partea de stocare nu stă rău deoarece vine cu un SSD destul de încăpător de 512GB.
Despre baterie trebuie spus că e una cu două celule, iar o autonomie de 4 ore ar fi o medie, iar cele 7 ore ar fi maximul.

Per ansamblu acest model e unul avansat tehnic şi poate fi folosit pe post de desktop replacement întrucât vine cu nişte caracteristici de top.

Te-ar mai putea interesa